Rămâi conectat

Sport

Clasări pe podium pentru sportivii CS Unirea Alba Iulia la competiția de orientare Transylvania Open

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În acest sfârşit de săptămână, la Cluj Napoca, peste 200 de participanți, printre care şi 9 sportivi de la CS Unirea Alba Iulia, s-au aliniat la startul celor trei probe cuprinse în competiţiei de orientare „Transylvania Open”, aflată la cea de-a 11-a ediţie.

De subliniat este importanţa competiţiei prin prisma faptului că una dintre etapele de concurs a contat pentru clasamentul mondial al elitei masculine şi feminine fiind clasificată WRE (world ranking event).

Sportivii albaiulieni au avut comportări onorabile doi dintre ei urcând pe podiumul final al concursului în care clasamentul s-a făcut prin cumularea rezultatelor din cele 3 etape de concurs. Astfel Copeţchi Ştefan (la categoria 18 ani) s-a clasat pe locul al doilea iar Maria Boyko (la senioare) s-a clasat pe treapta a treia a podiumului de premiere.

De remarcat este rezultatul obţinut în etapa de WRE de către Bogya Tamas care s-a clasat pe locul 2 la seniori obţinând 976 de puncte în clasamentul mondial. Aceasta în condiţiile în care în timpul cursei acesta a fost înţepat de o insectă fiind aproape de un şoc anafilactic fiind transportat cu ambulanţă la Spitalul din Cluj Napoca. După administrarea unor perfuzii şi injecţii starea acestuia s-a stabilizat astfel că, după efectuarea unor analize, acesta a fost externat şi a luat startul şi în ultima etapă de concurs.

Comportările au fost meritorii şi pentru ceilalţi sportivi participanţi: Milea Radu – locul 5 laseniori; Muscaliuc Robert – locul 4 la categoria 18 ani; Aluaş Vasile – locul 4 la categoria 16 ani; Dănilă Andreea – locul 6 la senioare. Cealaltă sportivă senioară, Irina Maiorescu s-a clasat pe locul 2 în prima şi a treia etapă însă a fost nevoită să abandoneze în etapa a doua din cauza unor dureri la genunchi.

După o perioadă de pregătire constând în acumulări fizice şi tehnice, Transylvania Open a constituit un bun prilej de verificare în regim de competiţie pentru sportivii pe care îi pregătesc în vederea participării la Finalele Campionatelor Naţionale de Orientare care se vor desfăşura la Iaşi, în perioada 30 august – 2 septembrie. Având în vedere valoarea sportivilor şi nivelul de pregătire al acestora sperăm la cucerirea unui număr de 7-10 medalii la aceste campionate. Se vor desfăşura finale naţionale în 4 probe: sprint, medie distanţă, lungă distanţă şi ştafetă”, a precizat Marius Anghel, instructor sportiv – orientare la CS Unirea Alba Iulia.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea