Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Circa 7.500 de lei de la Consiliul Județean Alba pentru proiectul ”Educație sanitară”: Concurs pentru sănătate şi prim ajutor, în școli

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii județeni din Alba vor supune spre aprobare, în ședința extraordinară de joi, un proiect privind încheierea Protocolului de colaborare între Consiliul Județean Alba și Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba, în vederea organizării activităților din cadrul Proiectului „Educație sanitară”.

Proiectul vizează organizarea în anul 2018, în unităţile şcolare din judeţul Alba, a activităţilor de educație sanitară pentru însuşirea cunoştinţelor de bază privind prevenirea accidentelor şi a deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor de bază adresate elevilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Proiectul urmărește:

Dezvoltarea nivelului de pregătire a elevilor în vederea metodelor de acordare corectă a primului ajutor de bază.

Creşterea nivelului de implicare a elevilor în activităţi de păstrare şi îmbunătăţire a sănătăţii fizice.

Dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă

Optimizarea sistemului de comunicare reală şi eficientă între şcoală, autorităţi şi familie pentru prevenirea accidentelor şi promovarea unei vieţi sănătoase, prin implicarea tuturor factorilor educaţionali.

Prezentul Protocol intră în vigoare la data aprobării acestuia prin hotărâre a Consiliului Judeţean Alba, şi expiră la data de 31 iulie 2018.

Bugetul estimativ al acestui proiect este de maxim 7500 lei. Fondurile necesare finanţării acestui proiect provin din bugetul local al Judeţului Alba.

Concursul pentru sănătate şi prim ajutor „Sanitarii pricepuţi” din cadrul Proiectului „Educaţie sanitară”, organizat de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, prin filialele judeţene, este singurul concurs pentru sănătate şi prim ajutor care se desfăşoară în şcolile din România. Este un concurs cu tradiţie, care se desfăşoară în şcolile din România din anul 1962.

Concursul se adresează elevilor din ciclul gimnazial şi liceal cu scopul de a promova instruirea in domeniile: primul ajutor şi educaţie pentru sănătate, şi vizează: însuşirea cunoştinţelor de bază despre prevenirea accidentelor şi a deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor de bază, dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă, păstrarea şi îmbunătăţirea sănătăţii fizice şi morale , promovarea ocrotirii mediului înconjurător.

Deoarece, cel mai important factor de prevenire a accidentelor în rândul tinerilor îl reprezintă factorul educaţional, în procesul de educaţie a devenit foarte importantă implicarea cât mai multor factori – familie, şcoală, autorităţi, mass-media, se arată în proiect

În acest sens, proiectul îşi propune realizarea unor activităţi concrete în plan local, desfăşurate în colaborare cu alte instituţii ale statului, cu atribuţii sau preocupări în domeniul prevenirii accidentelor şi a însuşirii deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor de bază, precum şi prin angrenarea nemijlocită a tinerilor şi a familiilor acestora în activităţi educativ-preventive, potrivit sursei citate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea