Rămâi conectat

Actualitate

CINEVA NU-L IUBEŞTE PE AVRAM IANCU

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Din moşi-strămoşi, de la Horea şi Iancu ni se trage obiceiul acesta ce ţine de civilizaţia Apusenilor, de a cunoaşte şi promova adevărul privind istoria moţilor, a faptelor şi jertfelor acestora, a împlinirilor culturale şi istorice naţionale şi de a trudi pentru recunoaşterea şi acceptarea acestora ca parte a patrimoniului universal.
Idealurile Crăişorului Iancu  ne însufleţesc,  poruncile sale, rostite în spiritul dreptăţii, demnităţii şi libertăţii, ne urmăresc încă iar dorinţa sa de a-şi vedea “naţiunea fericită” ne preocupă permanent pe noi, cei care facem parte din Societatea Cultural-Patriotică “Avram Iancu” ca şi pe Dumneavoastră, dragi români de bună credinţă.  Ne-am aşezat în frăţie în această uniune culturală românească, „sub aripile” tricolorului românesc, să cultivăm remarcabila personalitate a Moţului născut la Vidra de Sus, ale cărui măreţe fapte au rămas în conştiinţa noastră  conturate în imaginea luminoasă a Eroului Naţional, iubit şi respectat de toţi românii, Avram Iancu.
Ne adunăm în această societate cultural-patriotică nu ca să ne pierdem în  vorbe mari ori în analize şi comentarii deşarte ci ca să-i ajutăm, după putinţa noastră, pe cei care sunt învredniciţi de popor să rânduiască treburile ţării, tare sperând că vom putea să ne  arătăm lumii ca un popor de oameni vrednici şi că ne merităm o soartă mai bună.  Din păcate, cu greu  ne trezim „din somnul” neputinţei şi al  prea marii îngăduinţe, acolo unde vor să ne ţină competitorii neprieteni, liberi să-şi facă interesele după bunul lor plac.
Crăişorul Munţilor îşi dorea sincer ca naţiunea română să fie recunoscută şi aşezată, alături de celelalte naţiuni, în demnitate, cinste şi onoare.
Cineva nu-l iubeşte pe Avram Iancu. Are impresia că-l poate şterge din memoria colectivă a românilor aruncând nişte sticle incendiare în podul casei unde acesta a locuit în vremea cancelismului său târgu-mureşan. Un altul, probabil de aceeaşi teapă, poate mai înfierbântat, care l-ar fi spânzurat în piaţă publică pe Eroul Românilor, oferind astfel o lecţie de istorie privitorilor săi tineri şi adulţi, nu s-a sinchisit să-şi bată joc de regulile unui stat de drept şi să-şi vadă mai departe de viaţa sa, circulând  printre noi fără să-i pese de  nimeni şi de nimic. Nici atunci, nici acum, românii nu au reacţionat prompt, prin autorităţile lor, la nivelul minim al aşteptărilor. Un altcineva ne jigneşte în casa noastră, ne mustră şi se plimbă mai departe prin Transilvania cu umbrele trecutului înfăşurate în drapelul unui alt stat european. Guvernele României le-au dat voie unor astfel de călători-truditori să-şi facă programul cum vor ei, spre uluirea unui întreg popor român. Nu se ştie dacă cei vinovaţi au fost pedepsiţi sau nu.
Guvernul de acum pare mai hotărât să opereze rapid orice încălcare a legii.
Să vedem!
Biroul Executiv al Consiliului Naţional
al   Societăţii Cultural-Patriotice
”Avram Iancu”
Cluj-Napoca,29 mai 2012


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Motorul de căutare Google a picat! Câte miliarde de utilizatori au fost afectați

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Motorul de căutare Google a picat! Câte miliarde de utilizatori au fost afectați

Duminică, 13 noiembrie, platforma de căutare Google a suferit o defecțiune, făcând cel mai folosit site neacesibil.

Platforma este folosită de aproximativ 4,3 miliarde de oameni, din populația totală de 7,9 milliarde și poate procesa până la 99.000 de căutări pe secundă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Alphabet, compania care deține Google, are cifra de afaceri actuală de 1,75 trilioane de dolari.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Fructul cu ajutorul căruia agricultorii din România câștigă și 20.000 de euro pentru fiecare hectar cultivat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fructul cu ajutorul căruia agricultorii din România câștigă și 20.000 de euro pentru fiecare hectar cultivat

Există un fruct care dacă este îngrijit și cultivat așa cum trebuie le poate aduce câștiguri uriașe agricultorilor români. Este și cazul unui fermier din județul Mureș care a reușit să dea lovitura cu acest fruct.

Deși nu sunt ușor de întreținut sau cultivat, afinele aduc beneficii uriașe organismului, dar și un profit pe măsură. O astfel de cultură găsim la pepiniera din Voivodeni, județul Mureș, unde afinele sunt culese cu mare grijă, bob cu bob, iar fructele care ajung la comercializare trebuie să fie coapte, de aceea culegătorii trebuie să le aleagă doar pe cele albastre.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, o persoană reușește să adune între 35 și 40 de kilograme de afine pe zi, iar munca se desfășoară în special dimineața, fiind mai răcoare.

”Se adună de către o persoană undeva la 35-40 de kg pe zi. Venim de dimineaţă, că dimineaţa e mai răcoare, pe căldură e mai greu. Dar, merge! Locul trebuie să aibă un PH ridicat. L-am ajutat cu turbă şi rumeguş, ca să facem un PH mai ridicat”, spune Petru Friciu, şef pepiniera silvică Voivodeni, technician silvic.

Cât se câștigă dintr-un singur hectar?

Pentru ca afinele să se dezvolte corect, acestea trebuie să aibă un mediu cu un PH ridicat, susținut cu turbă și rumeguș. Ulterior, după ce afinele coapte sunt culese, acestea ajung pe piața internă, la magazinele din Reghin și Târgul Mureș și se vând cu prețuri între 15 și 20 de lei. Și, totuși, cât pot câștiga fermierii dintr-un hectar de afine de cultură? Un singur hectar poate aduce câștiguri și de peste 20.000 de euro, scrie cancan.ro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

O chitară distrusă de Kurt Cobain, scoasă la licitație: care este suma cerută

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

O chitară distrusă de Kurt Cobain, scoasă la licitație: care este suma cerută

O chitară ruptă care i-a aparţinut lui Kurt Cobain este scoasă la licitația ”Icons & Idols: Rock ‘N’ Roll!, organizată de casa Julien’s Auction’s la New York, și ar putea fi adjudecată cu o sumă importantă, scrie Reuters.

Instrumentul muzical, lipit cu bandă adezivă, este considerat de unii experţi un fragment din istoria rock-and-rollului şi a fost estimat la o sumă cuprinsă între 200.000 şi 400.000 de dolari.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Chitara a fost sfărâmată în Williamsport, Pennsylvania, în 1989”, a spus directorul executiv al Julien’s Auctions, Martin Nolan.

De asemenea, o pereche de ochelari purtaţi de John Lennon ar putea fi adjudecată cu peste 80.000 de dolari.

„Îl identificai pe John Lennon ca purtând tipul de ochelari rotunzi de bunicuţă, aşa cum le spunea chiar el. Iar fotografia lor seamănă cu cea făcută de Ian McKellen pentru volumul ‘The Lives of John Lennon’, așa că ochelarii sunt însoţiţi de această carte”.

Licitația include peste 1.500 de loturi care cuprind obiecte ce le-au aparţinut unor artişti de seamă, precum Beyonce, Prince şi Carrie Underwood.

Martin Nolan a spus că începând cu perioada pandemiei a crescut numărul celor care doresc să intre în posesia unor obiecte simbolice.

„Oamenii îşi scot banii pe care îi aveau investiţi în obiecte intangibile sau chiar în proprietăţi imobiliare incluse în portofoliul de investiţii şi aleg să fie proprietarii a ceva cool, ceva la care să se poată raporta”, a mai spus el.

Licitaţia se va desfăşura live la Hard Rock Cafe din Times Square New York City şi online în perioada 11-13 noiembrie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea