Rămâi conectat

Actualitate

CINEVA NU-L IUBEŞTE PE AVRAM IANCU

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Din moşi-strămoşi, de la Horea şi Iancu ni se trage obiceiul acesta ce ţine de civilizaţia Apusenilor, de a cunoaşte şi promova adevărul privind istoria moţilor, a faptelor şi jertfelor acestora, a împlinirilor culturale şi istorice naţionale şi de a trudi pentru recunoaşterea şi acceptarea acestora ca parte a patrimoniului universal.
Idealurile Crăişorului Iancu  ne însufleţesc,  poruncile sale, rostite în spiritul dreptăţii, demnităţii şi libertăţii, ne urmăresc încă iar dorinţa sa de a-şi vedea “naţiunea fericită” ne preocupă permanent pe noi, cei care facem parte din Societatea Cultural-Patriotică “Avram Iancu” ca şi pe Dumneavoastră, dragi români de bună credinţă.  Ne-am aşezat în frăţie în această uniune culturală românească, „sub aripile” tricolorului românesc, să cultivăm remarcabila personalitate a Moţului născut la Vidra de Sus, ale cărui măreţe fapte au rămas în conştiinţa noastră  conturate în imaginea luminoasă a Eroului Naţional, iubit şi respectat de toţi românii, Avram Iancu.
Ne adunăm în această societate cultural-patriotică nu ca să ne pierdem în  vorbe mari ori în analize şi comentarii deşarte ci ca să-i ajutăm, după putinţa noastră, pe cei care sunt învredniciţi de popor să rânduiască treburile ţării, tare sperând că vom putea să ne  arătăm lumii ca un popor de oameni vrednici şi că ne merităm o soartă mai bună.  Din păcate, cu greu  ne trezim „din somnul” neputinţei şi al  prea marii îngăduinţe, acolo unde vor să ne ţină competitorii neprieteni, liberi să-şi facă interesele după bunul lor plac.
Crăişorul Munţilor îşi dorea sincer ca naţiunea română să fie recunoscută şi aşezată, alături de celelalte naţiuni, în demnitate, cinste şi onoare.
Cineva nu-l iubeşte pe Avram Iancu. Are impresia că-l poate şterge din memoria colectivă a românilor aruncând nişte sticle incendiare în podul casei unde acesta a locuit în vremea cancelismului său târgu-mureşan. Un altul, probabil de aceeaşi teapă, poate mai înfierbântat, care l-ar fi spânzurat în piaţă publică pe Eroul Românilor, oferind astfel o lecţie de istorie privitorilor săi tineri şi adulţi, nu s-a sinchisit să-şi bată joc de regulile unui stat de drept şi să-şi vadă mai departe de viaţa sa, circulând  printre noi fără să-i pese de  nimeni şi de nimic. Nici atunci, nici acum, românii nu au reacţionat prompt, prin autorităţile lor, la nivelul minim al aşteptărilor. Un altcineva ne jigneşte în casa noastră, ne mustră şi se plimbă mai departe prin Transilvania cu umbrele trecutului înfăşurate în drapelul unui alt stat european. Guvernele României le-au dat voie unor astfel de călători-truditori să-şi facă programul cum vor ei, spre uluirea unui întreg popor român. Nu se ştie dacă cei vinovaţi au fost pedepsiţi sau nu.
Guvernul de acum pare mai hotărât să opereze rapid orice încălcare a legii.
Să vedem!
Biroul Executiv al Consiliului Naţional
al   Societăţii Cultural-Patriotice
”Avram Iancu”
Cluj-Napoca,29 mai 2012


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cel mai extins COD ROȘU din istorie a intrat în vigoare: România se topește la peste 40 de grade. Când scăpăm de arșiță

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cel mai extins COD ROȘU din istorie a intrat în vigoare: România se topește la peste 40 de grade. Când scăpăm de arșiță România fierbe la peste 40 de grade! Administrația Națională de Meteorologie a emis cod roșu și cod portocaliu de temperaturi extreme pentru zilele de luni și marți, fiind cel mai extins cod […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea