Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cinci proiecte culturale din Alba primesc finanţări de peste 212.000 de lei

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma primei etape de selecţie din acest an, Administraţia Fondului Cultural Naţional a declarat câştigătoare cinci proiecte culturale din Alba. Valoarea totală a finanţărilor este de 212.665 lei, iar proiectele aparţin Muzeului Naţional al Unirii, Universităţii „1 Decembrie 1918”, Centrului de Cultură „Augustin Bena” şi Asociaţiei Aurarilor Alburnus Maior.

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va primi 43.403 lei pentru “Ținutele Istoriei III. Sub Semnul Lupului – Războinicii daci”, obţinând cel mai mare punctaj la secţiunea activităţi muzeale.
Le secţiunea patrimoniu imaterial vor primi fonduri trei proiecte. Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia – Insitutul de Arheologie Sistemică „Iuliu Paul” a obţinut fonduri în valoare de 44.137 lei pentru proiectul “Un meșteșug aflat la limita uitării. Incursiune etno-arheologică în tehnologia producerii textilelor”. Centrul de Cultură Augustin Bena primeşte 39.632 lei pentru “Nunta în Transilvania ediția a III-a” şi 37.313 pentru “Din comoara satelor ediția a II-a”.
Asociația Aurarilor Alburnus Maior a primit finanţare în valoare de 48.180 de lei pentru proiectul “Adoptă o casă în Roșia Montană”, la secţiunea patrimoniu cultural naţional.

Foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea