Rămâi conectat

Actualitate

Chiulangii de la Bacalaureat: Trei școli din Alba au avut mai mulți elevi absenți decât prezenți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Două școli din județul Alba au avut mai mulți elevi absenți decât prezenți, la examenul de Bacalaureat 2018. Este vorba despre Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel” din Alba Iulia și Liceul Tehnologic ”Țara Moților” Albac.  

Potrivit unor date trimise de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Alba, la Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel” din Alba Iulia, dintre cei 29 de elevi înscriși, au fost prezenți doar 8. Procentul de promovabilitate al acestora a fost de 25%, cinci elevi fiind respinși, iar al șaselea eliminat.

De asemenea, la Liceul Tehnologic ”Țara Moților” Albac, 10 au fost absenți și 3 prezenți, promovabilitatea fiind de 66,67%, după ce doi dintre ei au luat BAC-ul.

Rata de promovare la examenul de bacalaureat, incluzând şi elevii care au provenit din promoţiile anterioare, este de 67,7%, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale. Alba se află pe locul 6 în topul județelor, cu o promovabilitate de 78,8%.

Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia înregistrează, din nou, promovabilitate de 100% la examenul de Bacalaureat, această performanță înregistrându-se, consecutiv, de mulți ani. Un alt liceu cu promovabilitate de 100 este ”Sfântul Iosif” din Alba Iulia, dar trebuie precizat că acolo sunt doar 12 elevi înscriși.

La polul opus, se află două școli care au promovabilitate 0, însă acolo au fost doar trei elevi înscriși.

Notele candidaților la examenul de Bacalaureat 2018, din Alba și celelalte județe ale țării, au fost publicate, miercuri, pe EDU.RO, portalul Ministerului Educației Naționale. Candidații nemulțumiți de notele primite au putut depune contestații, astăzi, între orele 12.00 și 16.00.

Citește și Topul liceelor din Alba, în funcție de promovabilitatea la BAC 2018: Colegiul Militar și Liceul ”Sfântul Iosif”, din nou în top. Niciun promovat la două școli

Citește și Elevul din Sebeș, care a luat 10 la BAC, vrea la Medicină: M-am pregătit doar în ultima perioadă deoarece admiterea e mai importantă

Citește și Elevul din Cugir, cu media 10 la BAC, nu a luat meditații și vrea să rămână în țară: Este nevoie de oameni buni și aici

Citește și HARTA REZULTATELOR LA BAC 2018: Alba, pe locul 6 în topul județelor privind promovabilitatea, cu 78,8%


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea