// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Elevul din Cugir, cu media 10 la BAC, nu a luat meditații și vrea să rămână în țară: Este nevoie de oameni buni și aici

Elevul Colegiului Național ”David Prodan” din Cugir, David Mihai Alin, originar din Vinerea, a obținut media 10 la Bacalaureat fără să ia mediații, el precizând că pregătirea pentru examenul maturității s-a făcut pe parcursul celor 12 ani de școală și nu pe ultima sută de metri.

”În primul rând am reușit această performanță datorită profesorilor mei. Meditații nu am luat la nicio materie. Examenul în sine nu mi s-a părut foarte greu. La limba română am avut emoții mai mari. M-am pregătit 12 ani, nu am fost genul care să se pregătească două săptămâni înainte de examen”, a spus David Mihai Alin, contactat de ziarulunirea.ro și întrebat cum a reușit să obțină această performanță.

El a adăugat că, mai departe, vrea să studieze Facultatea de Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

Întrebat, de asemenea, dacă nu vrea o carieră în afara granițelor, Mihai a răspuns: ”Este nevoie de oameni buni și în țară. Sunt genul care spune că se poate și aici. În viitorul apropiat mă văd informatician. Ținând cont că am fost patru ani la matematică-informatică. Mie îmi plac toate materiile, și cele umaniste, istoria, geografia, religia, chiar sunt pasionat”.

Singura disciplină la care nu a fost sigur că va lua nota zece a fost limba și literatura română, însă la informatică și matematică, după ce a terminat lucrarea, era convins că nu are greșeli.

”M-a sunat doamna dirigintă când văzuse rezultatele. M-am bucurat. Părinții, clar, mai mult decât mine, felicitări și toate cele. Este una dintre cele mai mari realizări ale mele”, a mai spus acesta.

Absolventul a participat, în decursul anilor, la mai multe olimpiade județene și naționale, inclusiv la materiile umaniste, în condițiile în care a terminat profilul real.

El a mai adăugat că va lua vacanța de vară doar după ce va fi admis la Facultatea de Informatică, în următoarea perioadă urmând o intensă pregătire.

A doua medie de 10 la examenul de Bacalaureat a fost obținută de Moldovan Claudiu Mihai, absolvent al Colegiului Național ”Lucian Blaga” Sebeș.

Notele candidaților la examenul de Bacalaureat 2018, din Alba și celelalte județe ale țării, au fost publicate, miercuri, pe EDU.RO, portalul Ministerului Educației Naționale. Candidații nemulțumiți de notele primite pot depune contestații, astăzi, între orele 12.00 și 16.00.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

9 Răspunsuri la Elevul din Cugir, cu media 10 la BAC, nu a luat meditații și vrea să rămână în țară: Este nevoie de oameni buni și aici

 1. Observator 04.07.2018 la 12:26

  Felicitări!
  Bucură-te de rezultatele muncii tale.
  Succes în continuare!

  P.S. De unde ştia doamna dirigintă azi-dimineaţă rezultatele, având în vedere că doar la ora 10:30 s-au publicat online? :)

 2. Janeta Craciun 04.07.2018 la 15:34

  Eu sunt diriginta. Poate nu ar trebui sa raspund, dar o fac: l-am sunat pe Mihai azi dimineata la 10,34, cand s-au afisat rezultatele pe net. De acolo le stiam si nu din alta parte. Verificam, de aseara, ce e drept site-ul foarte des, in asteptarea rezultatelor. Pentru un elev in aceasta perioada, 10:30 este ‘azi dimineata’.

  • Observator 04.07.2018 la 17:28

   Doamna dirigintă, felicitări pentru asemenea elevi. Să aveţi parte de cât mai mulţi astfel de elevi în carieră.

   Cât despre P.S.-ul de la mesajul de felicitare adresat lui Mihai, era o glumă.

 3. Obositor 04.07.2018 la 19:41

  Felicitari d-na diriginta! Si binenteles primele felicitari elevului!!!
  @ Observator –> Mars in lumea ta ridicola!!!

 4. Codru 04.07.2018 la 21:31

  FELICITARI DOMNULE ABSOLBENT SI FELICITĂRI DOMNILOR PROFESORI!

 5. Liliana Gherda (fosta eleva a aceluiasi liceu) 04.07.2018 la 23:19

  Felicitari atat elevului cat si profesorilor! Inca o dovada ca la Cugir inca se face scoala serioasa. Totul este sa vrei sa inveti.

 6. Janeta Craciun 04.07.2018 la 23:46

  Vă mulțumesc! Nu mă pot plânge, la “David Prodan” chiar am avut și am parte de mulți astfel de elevi, care ne-au dus faima în toată țara și în afara ei și cu care este o plăcere și onoare să lucrezi.

 7. mike 05.07.2018 la 0:26

  Din propie experienta — sa sti ca oamenii buni ,seriosi si onesti nu fac cariera in Romania– Doar daca te lasi mulat dupa politicieni , girbovit la comanda,poate vei reusi dar mai bine cu coloana vertebrala dreapta decit minuit de altii mai inferiori dotati -dar tupeisti stil -Dinu Paturica- Congratulation– and God bless you!!

 8. Eu 05.07.2018 la 1:21

  “Este nevoie de oameni buni si in tara”..serios? Ai luat 10 la bac si deja te umflii in pene de parca ai descoperit gaura la macaroana!O sa faci si tu faculatea la stat,cu bursa si cazare si toate platite de noi,platitorii de taxe,apoi pleci cand vei vedea realitatea. Sti ca fara pile si relatii sansele sa faci ceva in Ro sunt spre zero?!Facultatile sunt pline de genii dar nu stiu cum se face ca nu vad rezultatele lor decat la concursuri…dar in practica nimic.Sunt realist,nu pesimist,si adevarul este mai dur decat visele!