Rămâi conectat

Ştirea zilei

Elevul din Cugir, cu media 10 la BAC, nu a luat meditații și vrea să rămână în țară: Este nevoie de oameni buni și aici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevul Colegiului Național ”David Prodan” din Cugir, David Mihai Alin, originar din Vinerea, a obținut media 10 la Bacalaureat fără să ia mediații, el precizând că pregătirea pentru examenul maturității s-a făcut pe parcursul celor 12 ani de școală și nu pe ultima sută de metri.

”În primul rând am reușit această performanță datorită profesorilor mei. Meditații nu am luat la nicio materie. Examenul în sine nu mi s-a părut foarte greu. La limba română am avut emoții mai mari. M-am pregătit 12 ani, nu am fost genul care să se pregătească două săptămâni înainte de examen”, a spus David Mihai Alin, contactat de ziarulunirea.ro și întrebat cum a reușit să obțină această performanță.

El a adăugat că, mai departe, vrea să studieze Facultatea de Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

Întrebat, de asemenea, dacă nu vrea o carieră în afara granițelor, Mihai a răspuns: ”Este nevoie de oameni buni și în țară. Sunt genul care spune că se poate și aici. În viitorul apropiat mă văd informatician. Ținând cont că am fost patru ani la matematică-informatică. Mie îmi plac toate materiile, și cele umaniste, istoria, geografia, religia, chiar sunt pasionat”.

Singura disciplină la care nu a fost sigur că va lua nota zece a fost limba și literatura română, însă la informatică și matematică, după ce a terminat lucrarea, era convins că nu are greșeli.

”M-a sunat doamna dirigintă când văzuse rezultatele. M-am bucurat. Părinții, clar, mai mult decât mine, felicitări și toate cele. Este una dintre cele mai mari realizări ale mele”, a mai spus acesta.

Absolventul a participat, în decursul anilor, la mai multe olimpiade județene și naționale, inclusiv la materiile umaniste, în condițiile în care a terminat profilul real.

El a mai adăugat că va lua vacanța de vară doar după ce va fi admis la Facultatea de Informatică, în următoarea perioadă urmând o intensă pregătire.

A doua medie de 10 la examenul de Bacalaureat a fost obținută de Moldovan Claudiu Mihai, absolvent al Colegiului Național ”Lucian Blaga” Sebeș.

Notele candidaților la examenul de Bacalaureat 2018, din Alba și celelalte județe ale țării, au fost publicate, miercuri, pe EDU.RO, portalul Ministerului Educației Naționale. Candidații nemulțumiți de notele primite pot depune contestații, astăzi, între orele 12.00 și 16.00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea