Elevul din Sebeș, care a luat 10 la BAC, vrea la Medicină: M-am pregătit doar în ultima perioadă deoarece admiterea e mai importantă

Paul Voicu - Primar 2020

Claudiu Moldovan Mihai, absolvent al Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut media 10 la Bacalaureat cu toate că s-a pregătit doar în ultimele luni, întrucât are în față o admitere, la Medicină, iar examenul maturității nu contează deloc în ponderea admiterii. El vrea să devină neurochirurg, fiind pasionat de creier – cel mai solicitat organ al omului –, dar și de sistemul nervos.

”M-am pregătit pentru Bacalaureat doar în ultima perioadă pentru că am început încă din clasa a XI-a, semestrul doi, să învăț pentru Medicină. Vreau să merg la Cluj și am considerat că este mai importantă admiterea decât Bacalaureatul. Atunci am zis că las BAC-ul pe planul al doilea și mă focusez mai mult pe chimie și biologie”, a spus Claudiu Moldovan Mihai.

ELIT

El are, astfel, în față, un examen de dat la chimie și biologie, foarte important pentru viitorul său. BAC-ul nu contează deloc în ponderea admiterii și era suficient ca absolventul să-l promoveze.

Calitatea umană a profesorilor, consideră el, a contat foarte mult, în obținerea acestei performanțe.

Mihail David - 2020

”Cred că o contribuție foarte mare o au domnii profesori. Orele și toate indicațiile pe care dânșii le dau de fiecare dată. Nu știu cum e la celălalt băiat care a luat media 10, dar la Colegiul ”Lucian Blaga” sunt profesori foarte buni. De o calitate umană rară, chiar vorbeam cu un coleg, sunt profesori de o calitate umană foarte ridicată, adevărate exemple. Ei au avut o contribuție semnificativă în dezvoltarea mea și a noastră”, a spus Claudiu.

De asemenea, el a adăugat că vrea să rămână în țară, pentru că aici ar putea să-și construiască o viață mult mai frumoasă decât peste hotare.

”Cred că aș putea să-mi construiesc o viață mult mai frumoasă în țară. Deci nu, nu plec. Este un lucru legat de satisfacție. Ca viitor medic, esențial este să fii aproape de omul de lângă tine, să îl poți ajuta în orice situație. Atunci, din punctul meu de vedere, i-aș ajuta mai bine pe români, i-aș înțelege mai bine, aș fi mai aproape de ei, de sufletul lor. Plus că în străinătate va fi și bariera lingvistică. Oricât de bine ai cunoaște o limbă nu te poți atașa spiritual la fel de omul din fața ta dacă nu comunici în limba ta natală”, a mai spus absolventul.

El a adăugat că vrea să devină medic neurochirurg, considerând creierul, prin complexitatea lui, cel mai fascinat organ, și fiind foarte interesat de ceea ce reprezintă sistemul nervos.

A doua medie de 10 la examenul de Bacalaureat a fost obținută de David Mihai Alin, absolvent al Colegiului Național ”David Prodan” Cugir.

Notele candidaților la examenul de Bacalaureat 2018, din Alba și celelalte județe ale țării, au fost publicate, miercuri, pe EDU.RO, portalul Ministerului Educației Naționale. Candidații nemulțumiți de notele primite pot depune contestații, astăzi, între orele 12.00 și 16.00.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

2 Comentarii

o profesoara 4 iulie 2018 at 17:20

Da, foarte înălțător mesajul elevului din Sebeș! Bravo lui dar n-am nici cea mai mică îndoială că o să plece din țară cu prima ocazie. Dacă e pasionat de creier, va ști ce e mai bine pentru el!

alta profesoara 5 iulie 2018 at 8:02

In primul rand nu prea cre ca esti „‘o profesoara”‘… profesoara lu peste prajit……. si apoi poate ca i se ”rupe’ de indoielile tale ……

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...