Rămâi conectat

Cultură Educație

Chef de liceeni întrerupt de jandarmi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Tineri şi neliniştiţi! Aşa au fost cei care au putut fi opriţi din petrecut doar de oamenii legii. În weekend 10 tineri, opt băieţi şi două fete, aflaţi într-un camping amenajat lângă o cabană turistică în zona turistică Oaşa au sărbătorit, în gălăgie, terminarea liceului. La un moment dat, înspre dimineaţă, cuvintele obscene şi zgomotele făcute de petrecăreţi nu au mai fost suportate de turiştii cazaţi în cabană astfel că tinerii au fost rugaţi, prin intermediul personalului administrativ, să pună capăt petrecerii. „Demersul cabanierului a fost primit cu violenţă verbală şi gesturi obscene de către proaspeţii absolvenţi, printre care se aflau şi câţiva sub influenţa băuturilor alcoolice, astfel că situaţia risca să degenereze. În aceste condiţii s-a apelat la jandarmii de la Postul Montan Şugag. Jandarmii montani au intervenit oportun, au pus capăt petrecerii şi au prevenit escaladarea violenţei”, a precizat căpitan Cosmin Jurcoveţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba. Pentru faptele săvârşite, 5 adolescenţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 19 ani, domiciliaţi în localitatea Gârbova, au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 900 de lei.
„Având în vedere că în sezonul estival frecvenţa petrecerilor este mai mare, dorim să remintim cetăţenilor că organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban se sancţionează cu amendă  de la 500 lei la 1.500 de lei. De asemenea, pentru fapta de  tulburare, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă se prevede amendă de la 200 lei la 1.000 de lei”, a menţionat Cosmin Jurcoveţ. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a, din anul viitor Din cauza promovabilității foarte proaste la sesiunile de vară și de toamnă ale examenului de bacalaureat din anul 2023, 4 licee din județul Alba nu vor mai avea dreptul să organizeze […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea