Centenarul Unirii, prioritate pentru liberali – Apel către deputații PSD și ALDE să voteze proiectul de lege în comisii și în plen

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Pentru Partidul Național Liberal, partid care a înfăptuit Marea Unire de la 1918, organizarea Centenarului Unirii reprezintă o prioritate. Așteptăm și de la PSD mai multă responsabilitate politică legată de această aniversare și ne dorim să depășim stadiul declarațiilor și să trecem la fapte.

Alături de colegul meu, deputatul PNL de Alba Corneliu Olar, am fost astăzi la Secretarul General al Guvernului, Mihai Busuioc, pentru a discuta planul de investiții necesare pentru reabilitarea infrastructurii culturale, în perspectiva evenimentelor organizate cu ocazia Centenarului Unirii. Este vorba de 60 de milioane de euro, circa 1% din creditele angajate la Ministerul Dezvoltării Regionale. Suma este necesară pentru a renova obiective importante din Alba Iulia, în care urmează să se organizeze acțiunile dedicate Centenarului Unirii.

Este important ca banii aceștia să fie deblocați în curând, pentru a nu transforma orașul într-un mare șantier chiar în anul aniversării. Noi, liberalii, ne dorim ca guvernul Grindeanu să acționeze în spiritul declarațiilor pe care le face, să susțină în mod real aniversarea Centenarului Unirii și să pună la dispoziție sumele necesare pentru reabilitarea infrastructurii culturale.
Solicităm de asemenea PSD și ALDE să deblocheze proiectul de lege privind construirea Monumentului Marii Uniri de la 1918 de la Alba Iulia. Acest proiect, adoptat de Senat în 2015, este abandonat la Comisia pentru buget finanțe din Camera Deputaților, unde așteaptă încă să primească avizul.

Facem un apel către deputații PSD și ALDE să voteze acest proiect de lege atât în comisii, cât și în plen, pentru a avea în anul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire un monument reprezentativ la Alba Iulia.

Niciun efort nu este prea mare atunci când vorbim de Marea Unire a Românilor, de înaintașii noștri și de sărbătorirea așa cum se cuvine a unui act istoric grandios.

Florin Roman, deputat PNL, vicelider Grup parlamentar PNL

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

varanel 2 martie 2017 at 10:35

prioritar ar fii sa faceti opozitie activa la cealalta jumatate din usl ca fac prostii cu carul pana la Centenar mai este un an si ceva

Unul 2 martie 2017 at 13:21

Atomicitatea Sa, ii specialist in a face circ, si nu „opozitie activa”!

Comentariile sunt oprite