Rămâi conectat

Cultură Educație

Cel puţin 200 de lei pentru începerea anului şcolar. Investiţia în educaţie creşte în fiecare lună

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Investiţia în educaţia elevilor se întinde pe tot parcursul unui an şcolar, dar pentru pregătirea primelor zile din învăţământ, părinţii trebuie să scoată din buzunar cel puţin 200 de lei pentru cele mai uzuale „instrumente” ale şcolarului.

După preţurile afişate pe un magazin online, constatăm că începerea noului an şcolar scoate din buzunarele părinţilor între 200 şi 300 de lei. Preţul unui ghiozdan începe de la 14,9 lei, dar pentru a fi pe gustul celor mai pretenţioşi copii, preţul acestuia ajunge la 150 lei. Un stilou bun poate fi achiziţionat la preţul de 20 de lei, dar pentru că pe parcursul unui an şcolar greşelile sunt inevitabile, un corector la preţul de 5 lei pare a fi indispensabil.  Un penar ajunge la preţul de 15 lei, setul de creioane între 5 şi 10 lei, iar trusa de carioci costă aproximativ 10 lei. Pe lângă acestea se adaugă instrumentele necesare orelor de desen şi a orelor de lucru manual, care pot ajunge la 30 de lei. Încă din clasa I, elevii trebuie să-şi cumpere cel puţin un manual, iar după clasa a X-a, cheltuiala cărţilor rămâne integral în seama părinţilor.

Uniforma şcolară, prevăzută în regulament la unele şcoli costă între 60 şi 120 de lei, dar nici părinţii ai căror copii nu vor purta această uniformă nu scapă de cheltuială, pentru că în prima zi de şcoală „se merge cu haine noi”.

Părinţii mai au la dispoziţie un weekend până când va suna pentru prima dată clopoţelul în acest an, elevii încep şcoala în 16 septembrie, iar pe parcursul anului şcolar apar cheltuieli inevitabile şi mult controversate cum ar fi fondul clasei sau fondul şcolii.

Amintim că în judeţul Alba, aproximativ 5.000 de copii vor face pasul la învăţământul preuniversitar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea