Cel mai probabil, anul acesta, vom avea Paște fără slujba de Înviere. Ce transmite Biserica

Cel mai probabil, anul acesta, vom avea Paște fără slujba de Înviere. Ce transmite Biserica

Mai mult ca sigur, tradiționala Slujbă de Înviere de Pastele 2020 se va desfășura anul acesta fără enoriași, din cauza măsurilor restrictive pentru limitarea și stăpânirea pandemiei cauzate de noul coronavirus. Biserica Ortodoxă se pregătește pentru Paște, dar îi sfătuiește pe credincioși să stea acasă.

Lumina de la Ierusalim nu va mai ajunge în țara noastră, așa cum se întâmpla în alți ani, iar credincioșii pot urmări slujba, de la distanță, la televizor sau pe internet. Aceștia pot să iasă la miezul nopții în balcon ori în curte cu o lumânare aprinsă. Biserica Învierii a fost închisă pentru prima dată pe timp de pace.

ELIT

”De la Ierusalim este exclus anul acesta să mai fie adusă lumina. Lumina este la fel de sfântă și atunci când e aprinsă din candela de pe un altar, din ultimul cătun”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Citește și: MESAJE de PASTE fericit • Texte cu URARI, FELICITARI de Paste, SMS -uri frumoase, haiose şi amuzante de Sfintele Pasti • Felicitări de Paşte pentru persoanele dragi, prieteni, părinți, profesori, bunici, colegi, iubit(ă), sefi. Felicitare de Paște
În Ierusalim, străzile sunt pustii

În Orașul Sfânt, străzile sunt pustii, dar nu este exclus că patriarhul Ierusalimului să poată să oficieze slujba de Înviere. La fel însă, fară enoriași.

În cazul în care anumiți credincioși vor dori să participe la liturghie, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Romane îi roagă să stea totuși în casa.

Reglementările sunt făcute de autorități pentru siguranța tuturor, iar cei care le încalcă riscă să fie amendați.

Vasile Bănescu: ”Știm bine că nu putem ieși din casă după ora 22 fară un motiv aprobat de autorități”.

Aprindem lumina în sufletele noastre

Trăim vremuri neobișnuite, dar nu trebuie să ne lăsăm copleșiți, ci să ne mobilizăm sufletește, să ne păstram calmul și să rămânem în casă, ne transmit reprezentanții Patriarhiei Române.

Chiar daca lumina sfântă nu vine anul acesta, putem aprinde lumina, în primul rând în sufletul nostru. Și să o păstrăm acolo, alături de speranță, întotdeauna.

Sursa: StirilePROTV

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...