Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cea mai lungă pistă de biciclete din România, tot mai aproape de a deveni realitate: 35 de kilometri vor fi în județul ALBA

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cea mai lungă pistă de biciclete din România, tot mai aproape de realitate: 35 de kilometri vor fi în județul ALBA

Proiectul interjudețean Velo Apuseni, care vizează crearea a 227 de kilometri de piste de biciclete în trei județe din Transilvania, a început să fie pus în aplicare în Alba și Cluj.

Inițiativa „Velo Apuseni” presupune amenajarea a 227 de kilometri de trasee pentru biciclete, dintre care 99,3 km vor fi în județul Bihor, 35,3 km în județul Alba, iar restul de 92,4 km în județul Cluj.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

CITEȘTE ȘI: Pistă de biciclete de peste 2 kilometri, în orașul Zlatna: Licitația de aproape 2 MILIOANE de lei, lansată în SEAP

Valoarea contractului de finanțare, complet nerambursabil, se ridică la 110 milioane de lei. Proiectul va beneficia de finanțare prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Consiliul Județean Alba a demarat o licitație pentru servicii de proiectare și asistență tehnică, având o valoare estimată între 288.235 și 1.017.908 lei. Câștigătorul licitației va fi responsabil atât de proiectare, cât și de furnizarea de asistență tehnică pentru constructorul pistei.

„Se va realiza o conexiune cu celelalte trasee amenajate în județele Alba și Bihor, astfel încât întregul areal al Munților Apuseni să fie valorificat. De asemenea, prin implementarea acestui proiect, se va amplifica atractivitatea județului nostru, contribuind la diversificarea ofertei turistice”, a afirmat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Valoarea contractului de proiectare adjudecat de firma clujeană K&K Studio de Proiectare SRL se ridică la 1.688.500 lei fără TVA, iar durata contractului de servicii este de 40 de luni.

Alianța Apusenilor
Inițiativa „Velo Apuseni” a rezultat dintr-un parteneriat încheiat în 2021 între județele Cluj, Bihor și Alba. În martie 2023, a fost semnat contractul de finanțare a investiției, având ca obiectiv susținerea transportului durabil prin dezvoltarea infrastructurii de trasee cicloturistice la nivel județean / regional / național, precum și sporirea accesibilității zonelor turistice și dezvoltarea infrastructurii conexe.

Traseul propus traversează Parcul Natural Apuseni, parte a rețelei ecologice europene Natura 2000, fiind desemnat sit de interes comunitar – ROSC1 0002 Apuseni și inclus în aria de protecție specială avifaunistică – ROSPA 0081 Munții Apuseni – Vlădeasa. Parcul Natural Apuseni atrage aproximativ 500.000 de vizitatori anual, cu principalele motive ale vizitei incluzând relieful spectaculos, traseele montane deosebite, frumusețea peisajelor și peșterile carstice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit

Bogdan Ilea

Publicat

în

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit Grădinăritul este mai mult decât un hobby pentru mulți. Este o pasiune care le permite să se conecteze cu natura și să creeze spații pline de viață și frumusețe. Această activitate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea