Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Ce surpriză: Dinamo – Volei Alba Blaj 3-0! Duș rece pentru campioană!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campioana României, Volei Alba Blaj a pierdut în minimum de seturi, scor 0-3 (19-25, 20-25, 12-25), confruntarea cu Dinamo București, în deplasare, meci contând pentru etapa a 7-a a întrecerii interne de volei feminin. Un duș rece pentru formația din “Mica Romă”, o surpriză neplăcută, mai ales în privința prestației de lângă fileu, vizitatoarele fiind conduse în permanență!

Un eșec aspru, al doilea din actualul sezon, iar deținătoarea titlului a coborât pe poziția a 3-a, cu 16 puncte, noul lider fiind Rapid București, cu 17 puncte. O înfrângere grea a deținătoarei titlului, o lecție de volei predată de formația din Capitală, ce a furnizat o imensă surpriză, rezultatul bombă al turului.

De nerecunoscut a fost Volei Alba Blaj, campioana României, în partida externă cu Dinamo, oponent care înaintea disputei se clasa pe locul al 7-lea, cu 3 înfrângeri din 6 întâlniri, și două eșecuri la rând. Partida intensă disputată în mijlocul săptămânii cu Volero Le Cannet, în grupele Champions League, scor 2-3, a lăsat urme în tabăra grupării din Alba ce nu s-a regăsit niciun moment în confruntarea din runda a 7-a a întrecerii interne.

Deținătoarea titlului a avut un start modest de partidă, fiind condusă în primul set la diferențe majore, 6-12, 8-13. Blajul a reușit să egaleze la “18”, însă oponentele au cucerit 6 puncte la rând și și-au adjudecat parțialul.

La fel au stat datele problemei și în setul secund, pe fondul evoluției dezamăgitoare a echipei din Ardeal, cu toate înlocuirile făcute de Stevan Ljubicic. Dinamo s-a aflat în prim-plan, distanțându-se cu lejeritate, 9-4, 14-7, 18-10, 21-13, când a intervenit o răbufnire de orgoliu a adversarelor, cu o serie de 6 puncte succesive, scorul strângându-se la (19-21), însă a fost un simplu foc de paie.

Tot cu Dinamo în față, a fost și al 3-lea set, prestația Blajului neridicându-se la nivelul așteptat. Oaspetele au reușit să revină la 9-11, însă imediat adversarele s-au distanțat la 15-9 și 23-11, cu 7 puncte succesive adjudecate.

Jelena Vulin 19 puncte, Naya Gros 12, Cristina Miron 10 au fost principalele realizatoare ale gazdelor (la care a evoluat Ștefania Cheluță – 7 puncte). La Blaj, Bogumila Biarda 12 puncte și Isidora Kockarevic 11 au fost cele mai eficace jucătoare ale ardelencelor, care au pierdut în 85 de minute!

Miercuri, este partidă în Cupa României, în deplasare cu CSO Voluntari, ora 17.00, iar apoi disputa din etapa a 8-a a Diviziei A1, în weekend, cu CSM Constanța.

Volei Alba Blaj: Bogumila Biarda – 12 puncte, Iarina Axinte – 1, Nneka Onyejekwe – 8, Drussyla Costa – 6, Isidora Kockarević – 11, Raisa Ioan – 1, Britt Rampelberg (l), Andra Cojocaru (l); au mai intrat Lea Deak, Katarina Jović, Jovana Kocić – 1, Paula Partnoi, Anneclaire Ter Brugge – 1 (Daria Ocenic. Antrenor Stevan Ljubičic

Foto: CS Dinamo


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea