Ce semifinală! Brazilia – Germania se vor lupta miercuri pentru un loc în ultimul act al Campionatului Mondial

Ieri s-a disputat prima serie a sferturilor de finală ale Campionatului Mondial din Brazilia 2014. brazilGermania şi Franţa au deschis balul duelurilor tari din sferturi, iar seara a fost încheiată de duelul sud-american dintre Brazilia şi Columbia. În prima semifinaşă de la CM 2014, Brazilia va lupta împotriva Germaniei.

Germania a reuşit să treacă de Franţa, scor 1-0 (1-0) singura reuşită a partidei fiind semnată de fundaşul Mats Hummels. Atât nemţii, cât şi francezii au ratat mai multe ocazii de gol, remarcându-se ambii portari, Lloris şi Neuer, ultimul parând un şut al lui Benzema în minutul 90. Astfel, după această victorie în faţa “cocoşilor galici”, Germania devine prima echipă calificată în semifinalele Campionatului Mondial din America de Sud.

De la ora 23.00, Brazilia a întâlnit surpriza mondialului, Columbia, într-un duel sud-american extrem de puternic. Brazilia a început mai bine partida, iar în minutul 7, căpitanul gazdelor, Thiago Silva a profitat de o greşeală a fundaşilor adverşi în urma unui corner, reuşind să împingă balonul în poarta goală. Scorul s-a păstrat pe tabelă până la finalul primei reprize, deşi ambele echipe au mai avut câteva oportunităţi bune de a marca. În minutul 69, celălalt fundaş central al brazilienilor, David Luiz a executat o lovitură liberă de la mare distanţă, execuţie care a devenit cel mai frumos gol al mondialului. Columbia a reuşit să micşoreze avantajul de pe tabelă în minutul 75 prin “minunea” James Rodriguez, care a transformat un penalty corect acordat de către centralul partidei. Cu acest gol, Rodriguez a ajuns la cota 6, în 5 meciuri, rămânând golgeterul competiţiei. Brazilia a câştigat cu 2-1 şi s-a calificat în semifinale, însă i-a pierdut pe cei mai buni jucători ai săi, Thiago Silva fiind suspendat pentru super duelul cu Germania, iar Neymar suferind o accidentare în minutul 88, urmând să rateze următorul meci al naţionalei.

Pentru cealaltă semifinală se duelează Argentina cu Belgia de la ora 19.00, respectiv Olanda vs. Costa Rica de la ora 23.00.

Tudor Stan

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...