Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Ce se întâmplă la AJF Alba… după alegerile din 8 iunie? *Campania electorală este pe ultimii metri!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

AJFAlegerile pentru AJF Alba sunt în linie dreaptă,în joc fiind funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte, unde se anunţă o aspră bătălie. 8 iunie se anunţă o zi fierbinte şi marea întrebare este dacă Sorin Corpodean, ales în 1999, acum 15 ani în fruntea „fotbalului mic” îşi va prelungi activitatea cu încă 4 ani, în condiţiile în care are contracandidaţi pe foştii colaboratori Augustin Damian şi Iulian Nichimiş.

*Ce se întâmplă la Comisia de Arbitri… pleacă Lucian Dan!

Sorin Corpodean, fostul arbitru FIFA a anunţat recent într-o dezbatere televizată la Alba TV, unde a fost alături de Augustin Damian că în fruntea Comisiei Judeţene de Arbitri Alba va fi instalat Alexandru Vodă (angajat al AJF Alba). Acesta ar urma să-l substituie pe aiudeanul Lucian Dan, plecat momentan în Irlanda, implicat şi el în dosarul aflat pe rolul Curţii de Apel Ploieşti, ca şi Corpodean, cu un nou termen pe 12 iunie.

Pe de altă parte însă, conform unui articol apărut astăzi în ediţia tipărită a „Gazetei Sporturilor”, în 28 iunie, în Adunarea Generală Extraordinară a FRF ar urma să se analizeze propunerea ca „un oficial FRF/LPF/AJF/AMFB, arbitru, agent de jucători sau antrenor nu poate deţine nicio funcţie în cadrul unui membru afiliat”. Considerată un atac la Cristian Balaj, preşedintele AJF Maramureş, respectiva mutare l-ar afecta şi pe Alexandru Vodă, arbitru asistent activ în Liga 1….

*Demisii în semn de solidaritate

Cristian Petropulos, Ion Ilie, Cosmin Nistor, Alexandru Vodă şi Mihai Ţîră au semnat un doAJF Alba sedinta 17cument în cadrul ultimului Birou Executiv conform căruia demisionează, îşi înrerup activitatea la AJF, în semn de solidaritate, de spirit de „echipă”, dacă Sorin Corpodean nu va mai fi ales preşedinte.

Formula ideală pentru Corpodean ar fi cu Mihai Dăscălescu vicepreşedinte, uniristul având de depăşit replicile venite de la Ioan Moldovan (un aspru critic al lui Corpodean, prim-vicepreşedinte conform statului votat în 2011 şi nedepus la judecătorie) şi Ovidiu Hulea (Viitorul Sântimbru).

*Tandemul Damian – Nichimiş: pleacă Petropulos

Pe de altă parte, în cadrul aceleiaşi emisiuni, Augustin Damian a susţinut că, în cazul în care el va câştiga alegerile, Cristian Petropulos (ce l-a înlocuit pe Nichimiş din august 2013) va pleca, urmând să lucreze cu un alt secretar general, modificări urmând să apară şi la Comisia Judeţeană de Arbitri, unde vor rămâne Vodă şi Ţîră., dar şi în organigrama AJF.

Cu certitudine, Iulian Nichimiş şi AuguIulian Nichimisstin Damian încearcă în tandem să anuleze posibilitatea ieşirii din primul tur a lui Sorin Corpodean, urmând apoi să se susţină reciproc.

Pe ultima sută de metri, candidaţii încearcă să-şi estimeze simpatiile membrilor afiliaţi, să încline balanţa, să contracareze punctele forte ale oponenţilor.

Mâine polul de interes al fotbalului judeţean se mută la Galda, pentru finala Cupei României, festivitatea finalului de sezon şi Campionatul Speranţelor, iar în Duminica Rusaliilor, 8 iunie, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia sunt alegeri pentru conducerea AJF Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea