Ziarul Unirea

Ce se întâmplă la AJF Alba… după alegerile din 8 iunie? *Campania electorală este pe ultimii metri!

AJFAlegerile pentru AJF Alba sunt în linie dreaptă,în joc fiind funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte, unde se anunţă o aspră bătălie. 8 iunie se anunţă o zi fierbinte şi marea întrebare este dacă Sorin Corpodean, ales în 1999, acum 15 ani în fruntea „fotbalului mic” îşi va prelungi activitatea cu încă 4 ani, în condiţiile în care are contracandidaţi pe foştii colaboratori Augustin Damian şi Iulian Nichimiş.

*Ce se întâmplă la Comisia de Arbitri… pleacă Lucian Dan!

ELIT

Sorin Corpodean, fostul arbitru FIFA a anunţat recent într-o dezbatere televizată la Alba TV, unde a fost alături de Augustin Damian că în fruntea Comisiei Judeţene de Arbitri Alba va fi instalat Alexandru Vodă (angajat al AJF Alba). Acesta ar urma să-l substituie pe aiudeanul Lucian Dan, plecat momentan în Irlanda, implicat şi el în dosarul aflat pe rolul Curţii de Apel Ploieşti, ca şi Corpodean, cu un nou termen pe 12 iunie.

Pe de altă parte însă, conform unui articol apărut astăzi în ediţia tipărită a „Gazetei Sporturilor”, în 28 iunie, în Adunarea Generală Extraordinară a FRF ar urma să se analizeze propunerea ca „un oficial FRF/LPF/AJF/AMFB, arbitru, agent de jucători sau antrenor nu poate deţine nicio funcţie în cadrul unui membru afiliat”. Considerată un atac la Cristian Balaj, preşedintele AJF Maramureş, respectiva mutare l-ar afecta şi pe Alexandru Vodă, arbitru asistent activ în Liga 1….

*Demisii în semn de solidaritate

ADEZIUNE PLUS ALBA

Cristian Petropulos, Ion Ilie, Cosmin Nistor, Alexandru Vodă şi Mihai Ţîră au semnat un doAJF Alba sedinta 17cument în cadrul ultimului Birou Executiv conform căruia demisionează, îşi înrerup activitatea la AJF, în semn de solidaritate, de spirit de „echipă”, dacă Sorin Corpodean nu va mai fi ales preşedinte.

Formula ideală pentru Corpodean ar fi cu Mihai Dăscălescu vicepreşedinte, uniristul având de depăşit replicile venite de la Ioan Moldovan (un aspru critic al lui Corpodean, prim-vicepreşedinte conform statului votat în 2011 şi nedepus la judecătorie) şi Ovidiu Hulea (Viitorul Sântimbru).

*Tandemul Damian – Nichimiş: pleacă Petropulos

Pe de altă parte, în cadrul aceleiaşi emisiuni, Augustin Damian a susţinut că, în cazul în care el va câştiga alegerile, Cristian Petropulos (ce l-a înlocuit pe Nichimiş din august 2013) va pleca, urmând să lucreze cu un alt secretar general, modificări urmând să apară şi la Comisia Judeţeană de Arbitri, unde vor rămâne Vodă şi Ţîră., dar şi în organigrama AJF.

Cu certitudine, Iulian Nichimiş şi AuguIulian Nichimisstin Damian încearcă în tandem să anuleze posibilitatea ieşirii din primul tur a lui Sorin Corpodean, urmând apoi să se susţină reciproc.

Pe ultima sută de metri, candidaţii încearcă să-şi estimeze simpatiile membrilor afiliaţi, să încline balanţa, să contracareze punctele forte ale oponenţilor.

Mâine polul de interes al fotbalului judeţean se mută la Galda, pentru finala Cupei României, festivitatea finalului de sezon şi Campionatul Speranţelor, iar în Duminica Rusaliilor, 8 iunie, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia sunt alegeri pentru conducerea AJF Alba.

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

Paul Ciucă, cel mai longeviv antrenor din Alba! A stat mai bine de 6 ani pe banca Industriei Galda de Jos, în Liga a 3-a

Instalat în octombrie 2014 la cârma Industriei Galda de Jos, la mijlocul turului primului campionat petrecut în eșalonul terț, antrenorul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Ovidiu Pănăzan (powerlifting), pentru al șaselea an consecutiv desemnat cel mai bun antrenor din Alba la secțiunea sporturi neolimpice

Gala Sportului Județean 2020, una derulată doar în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, i-a adus… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

marius 7 iunie 2014 at 0:38

daca corpodean nu va mai fi ales presedinte, pierde dumitrel si compania!

Comentariile sunt oprite