Ce documente trebuie să aducă părinții la intrarea în colectivitate a copiilor. Avize și adeverințe, de la creșă până la liceu
Ce documente trebuie să aducă părinții la intrarea în colectivitate a copiilor. Avize și adeverințe, de la creșă până la liceu
Părinții din România au obligația să aducă documente medicale doar pentru înscrierea într-un nou ciclu de învățământ, respectiv creșă, grădiniță, clasa pregătitoare și clasa a IX-a.
Medicul de familie sau cabinetul medical școlar emite documentele medicale necesare, respectiv adeverința medicală, avizul epidemiologic și fișa de vaccinări, doar atunci când copilul începe un nou ciclu de învățământ, adică pentru creșă, grădiniță, clasa pregătitoare și clasa a IX-a.
La înscrierea în creșă ori grădiniță se va prezenta și adeverința medicală de înscriere în colectivitate, conform Ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației nr. 2508/4493 din 2023.
Citește și: VIDEO | Început de an școlar cu dotări noi pentru micuții de la Grădinița cu P.P. nr.9 din Alba Iulia: Ce surprize îi așteaptă pe copii
Mai exact, conform metodologiei din ordinul comun menționat, pentru a înscrie copilul la creșă sau grădiniță, părinții trebuie să prezinte:
-adeverință medicală;
-aviz epidemiologic;
-dovada vaccinărilor.
Părinții care își înscriu copiii în clasa pregătitoare vor aduce documentele necesare de la medicul de familie sau de la cabinetul medical al grădiniței.
Așadar, pentru a înscrie copilul la clasa pregătitoare, părinții trebuie:
-să aducă fișa medicală de la grădiniță și o adeverință medicală, dacă grădinița a avut cabinet medical;
-dacă grădinița nu a avut cabinet medical, părinții vor merge la medicul de familie, de unde vor lua adeverința medicală și dovada vaccinărilor.
În Metodologia privind asistența medicală pentru copii și studenți se specifică și ce acte sunt necesare pentru înscrierea în clasa a IX-a.
Pentru a înscrie copilul la liceu:
dacă elevul a fost la o școală cu cabinet medical, va trebui să aducă fișa medicală de acolo, plus o adeverință medicală eliberată de medicul școlii;
dacă școala nu a avut cabinet medical, pe lângă adeverința medicală de înscriere, trebuie adusă și dovada vaccinărilor eliberată de medicul de familie.
Subliniem că părinții copiilor din celelalte clase nu mai trebuie să aducă aceste documente la începutul anului școlar, evitându-se în acest mod cozile semnificative la cabinetele medicilor de familie.
Școala începe pe 9 septembrie, potrivit calendarului școlar 2024-2025.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Acțiune pentru fluidizarea traficului rutier pe arterele principale din Alba Iulia, la orele de vârf. Demers comun al Poliției Locale și Naționale
Acțiune pentru fluidizarea traficului rutier pe arterele principale din Alba Iulia, la orele de vârf. Demers comun al Poliției Locale și Naționale Colaborarea dintre Poliția Locală și Poliția Națională funcționează aici, la Alba Iulia, în cele mai bune condiții. Ultimul exemplu este demersul lor comun de a fluidiza în perioada următoare traficul rutier și cel […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfânta Maria 2024. Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Ana 2024. Care este originea numelui pe care îl poartă mii de românce
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfânta Ana 2024. URARI și felicitări de ”la mulți ani” pentru persoanele care își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Obiceiuri și tradiții de Sfânta Maria Mică – Nașterea Maicii Domnului, prima sărbătoare din cursul anului bisericesc
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Sfânta Maria Mică 2024: Ce nume sunt sărbatorite în 8 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
9 septembrie: Ziua Sfintei Ana, ocrotitoarea copiilor și a maternității. Ce nume se sărbătoresc