Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cazul femeii însărcinate care a decedat de COVID-19, la SJU Alba Iulia: Ce spune familia și medicii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia au făcut precizări sâmbătă cu privire la decesul tinerei însărcinate, confirmată pozitiv cu COVID-19, a decedat vineri după-masa.

Șeful secției de ATI, medicul Silviu Tuzeș, a aformat că în momentul în care tânăra a ajuns în Spitalul din Alba Iulia starea acesteia era extrem de gravă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Se pare că tânăra ar fi contactat virusul într-un focar din familie, 4 membrii ai acesteia fiind confirmați cu noul coronavirus, mamei acesteia decedând în urmă cu aproximativ 10 zile.

„La noi a ajuns o pacientă în vârstă de 33 de ani, cu 25 de săptămâni de sarcină, într-o stare extrem de gravă printr-un transfer de la spitalul din Târgu Mureș care a fost internată cu diagnosticul de o pneumonie bilaterală, determinată de infecția cu coronavirus, cu insuficiență hepatică, cu insuficiență respiratorie.

Inițial i s-a aplicat o mască care a fost ineficientă, am intubat-o și ventilat-o pe pacientă. S-au folosit ghidurile și protocoalele de tratament specifice stării de COVID, însă cu toate eforturile noastre, evoluția a fost nefavorabilă și pacienta a decedat.

Pacienta face parte dintr-un grup de patru persoane, familie, care au venit din Spania, fiind un focar de coronavirus. În urmă cu aproximativ o săptămână și mama doamnei a decedat la Mureș, tot cu infecție cu coronavirus”, a precizat Silviu Tuzeș, șeful Secției ATI de la Spitalul din Alba Iulia.

YouTube video

Unchiul tineri spune că aceasta ”tușea și o durea gâtul, iar mama ei, sora mea, era puțin răcită. Sora mea a cerut să meargă la spital la Târnăveni, iar fiica ei a spus că merge și ea, că este răcită. Când au ajuns, doctorii i-au făcut o injecție, iar după asta nu a mai știut de ea. Pe fata care a murit au internat-o iar pe mama ei au dus-o la Mureș, iar de acolo au trimis-o la Sibiu, de unde am fost anunțați că a murit. Au fost toți plecați în Spania de unde s-au întors în urmă cu o lună de zile. Cu nepoata am tot vorbit pe facebook, zicea ca i-au ieșit două teste negative aici la Alba și în urmă cu vreo 4 zile ne-au zis că e grav cu ea. Mai are o fată și un băiat. Mai are un frate în Mureș, confirmat pozitiv, care a fost în stare mai gravă, i-au fost afectați amandoi plămânii, dara cum este bine.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea