Ziarul Unirea

Cazul femeii însărcinate care a decedat de COVID-19, la SJU Alba Iulia: Ce spune familia și medicii

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia au făcut precizări sâmbătă cu privire la decesul tinerei însărcinate, confirmată pozitiv cu COVID-19, a decedat vineri după-masa.

Șeful secției de ATI, medicul Silviu Tuzeș, a aformat că în momentul în care tânăra a ajuns în Spitalul din Alba Iulia starea acesteia era extrem de gravă.

ELIT

Se pare că tânăra ar fi contactat virusul într-un focar din familie, 4 membrii ai acesteia fiind confirmați cu noul coronavirus, mamei acesteia decedând în urmă cu aproximativ 10 zile.

„La noi a ajuns o pacientă în vârstă de 33 de ani, cu 25 de săptămâni de sarcină, într-o stare extrem de gravă printr-un transfer de la spitalul din Târgu Mureș care a fost internată cu diagnosticul de o pneumonie bilaterală, determinată de infecția cu coronavirus, cu insuficiență hepatică, cu insuficiență respiratorie.

Inițial i s-a aplicat o mască care a fost ineficientă, am intubat-o și ventilat-o pe pacientă. S-au folosit ghidurile și protocoalele de tratament specifice stării de COVID, însă cu toate eforturile noastre, evoluția a fost nefavorabilă și pacienta a decedat.

Pacienta face parte dintr-un grup de patru persoane, familie, care au venit din Spania, fiind un focar de coronavirus. În urmă cu aproximativ o săptămână și mama doamnei a decedat la Mureș, tot cu infecție cu coronavirus”, a precizat Silviu Tuzeș, șeful Secției ATI de la Spitalul din Alba Iulia.

Unchiul tineri spune că aceasta ”tușea și o durea gâtul, iar mama ei, sora mea, era puțin răcită. Sora mea a cerut să meargă la spital la Târnăveni, iar fiica ei a spus că merge și ea, că este răcită. Când au ajuns, doctorii i-au făcut o injecție, iar după asta nu a mai știut de ea. Pe fata care a murit au internat-o iar pe mama ei au dus-o la Mureș, iar de acolo au trimis-o la Sibiu, de unde am fost anunțați că a murit. Au fost toți plecați în Spania de unde s-au întors în urmă cu o lună de zile. Cu nepoata am tot vorbit pe facebook, zicea ca i-au ieșit două teste negative aici la Alba și în urmă cu vreo 4 zile ne-au zis că e grav cu ea. Mai are o fată și un băiat. Mai are un frate în Mureș, confirmat pozitiv, care a fost în stare mai gravă, i-au fost afectați amandoi plămânii, dara cum este bine.”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419