Rămâi conectat

Ştirea zilei

Câți bani a încasat primăria Alba Iulia, în ianuarie 2023?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câți bani a încasat primăria Alba Iulia, în ianuarie 2023? Vezi de unde provin sumele!

Mulți dintre noi trăim cu convingerea că banii de care dispune o administrație locală, precum o primărie ca și cea din municipiul reședință de județ, provin doar din taxele și impozitele locale. Taxarea locuințelor, a clădirilor ce fac parte dintr-o afacere cu domiciliu fiscal local, a mașinilor, sau alte exemple de acest gen, formează doar o mică parte a banilor ce intra în vistieria banilor publici. Iată câteva dintre tipurile de taxe și impozite, precum și alte tipuri de venituri, pe care primăria le-a încasat până la începutul lunii februarie.

Din cei peste 36 de milioane de lei intrați în veniturile bugetului local, în luna ianuarie, 1 713 069 de lei provin din impozitarea clădirilor, în timp ce 435 000 de lei din taxele plătite pe terenuri. Persoanele fizice s-au grăbit să profite de reducerea acordată și au plătit dări, în prima lună a anului, în cuantum de 1 408 304 lei, asta în timp ce persoanele juridice au transferat către bugetul local peste 300 000 de lei pentru impozitul datorat pe clădiri.

Citește și: Primăria Alba Iulia, în pragul a 1000 de angajați. Cum a ajuns unul dintre cei mai mari angajatori din oraș

Mașinile albaiulienilor au cumulat taxe de 611 618 lei, iar firmele au plătit taxe, până la această dată, pentru mijloacele de transport deținute, de doar 131 119 lei. Grosul banilor provin din sumele direcționate de la bugetul de stat, cotele defalcate din impozitul pe venit, 11 205 000 de lei, dar și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată – respectiv 2 631 207 lei.

Legea bugetului prevede că acești bani, direcționați de la bugetul de stat, să se îndrepte către un anumit tip de cheltuieli permise: burse, tichete sociale, cheltuieli materiale în învățământ etc.

De asemenea, peste 12 milioane de lei, proveniți sub forma unor prefinanțări sau alte tipuri de fonduri europene, au fost virați în același interval în conturile primăriei.

Citește și: Trai pe vătrai la Primăria Alba Iulia: CRESC SALARIILE cu 15% pentru o categorie de angajați

La toate aceste sume, se adaugă și alte tipuri de taxe sau venituri pe care administrația locală le încasează. 290 352 de lei au fost realizați din închirieri și concesiuni, iar 153 000 de lei sunt bani proveniți din amenzi plătite. Eliberarea de licențe și autorizații s-a taxat 177 599 de lei, iar utilizarea altor bunuri a adus venituri locale de 463 816.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea