Rămâi conectat

Ştirea zilei

Trai pe vătrai la Primăria Alba Iulia: CRESC SALARIILE cu 15% pentru o categorie de angajați

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Trai pe vătrai la Primăria Alba Iulia: CRESC SALARIILE cu 15% pentru o categorie de angajați

În cadrul ședinței Consiliului Local din Alba Iulia, din data de 29 noiembrie, pe masa consilierilor locali se află un proiect de hotărâre privind majorarea salariilor pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din Aparatul de specialitate al Primarului municipiului Alba lulia şi din serviciile publice aflate în subordinea Consiliului Local al municipiului Alba lulia, începând cu data de 1 decembrie 2022.

Sumele prezentate nu includ sporul de 25%, pentru activitatea prestată în proiecte finanţate din fonduri europene.

Analizând datele publicate de Institutul Naţional de Statistică, potrivit cărora indicele preţului de consum în septembrie 2022 comparativ cu aceeaşi lună a anului 2021 a fost de 15,88%, preţurile mărfurilor alimentare au crescut cu 19,12%, cele ale mărfurilor nealimentare au fost mai mari cu 16,61%, iar tarifele serviciilor s-au mărit cu 8%, şi raportul BNR asupra inflaţiei din luna august conform căruia Rata anuală a inflaţiei IPC a fost în trimestrul II al anului 2022, de 15,05 la sută, precum şi prognoza Băncii Naţionale României privind trendul crescător al inflaţiei, estimate înjur de 16,3 la sută până la finele anului, efectele indirecte ale majorării costului cu energia, adică transmiterea majorării costurilor cu energia în costurile mai multor produse şi a preţurilor de consum.

Constatând că în lipsa unor măsuri ferme privind politica salariară angajaţii instituţiei vor fi obligaţi să identifice variante de mobilitate a locului de muncă spre alte autorităţi executive sau deliberative cu o grilă de salarizare mai convenabilă, generând în acest mod o criză a specialiştilor în domeniile principale de activitate.

Văzând şi avizul consultativ nr. 140/18.11.2022 al Sindicatului Liber „Solidaritatea” din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia, se impune o majorare a salariilor de bază cu 15 la sută, fapt pentru care:

Propun luarea în dezbatere a proiectului de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază funcţionarilor publici şi personalului contractual din Aparatul de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia şi din serviciile publice aflate în subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, începând cu data de 01 decembrie 2022.

Proiectul de hotărâre nu cuprinde personalul contractual salarizat în conformitate cu prevederile Legii nr. 250/2016 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Salarizarea funcţionarilor publici

a) Funcţii publice de conducere

NOTĂ: Salariile de bază prevăzute la gradul I şi gradul II cuprind sporul de vechime în muncă la nivel maxim.

b) Funcţii publice generale de execuţie
c) Funcţii publice specifice de manager public

NOTĂ: Salariul de bază individual al administratorului public se stabileşte de către primar, preşedintele consiliului judeţean sau primarul general al municipiului Bucureşti, în condiţiile legii, în fimcţie de tipul unităţii administrativ-teritoriale şi de atribuţiile stabilite în fişa postului, între limite, astfel: limita minimă este nivelul salariului de bază al secretarului unităţii administrativ-teritoriale, iar limita maximă este indemnizaţia viceprimarului, a vicepreşedintelui consiliului judeţean sau a viceprimarului municipiului Bucureşti, după caz, care cuprinde şi majorarea prevăzută la art. 16 alin. (2).

Salarizarea personalului contractual din, municipii, administraţia publică locală – consilii, primării şi servicii publice din subordinea acestora

a) Funcţii de conducere

NOTĂ: Salariile de bază prevăzute la gradul I şi gradul II cuprind sporul de vechime în muncă la nivel maxim.

b) Funcţii de execuţie pe grade şi trepte profesionale

Salarizarea personalului contractual din cadrul Direcţiei Programe

a) Funcţii de conducere
b) Funcţii de execuţie

Salarizarea personalului contractual din cadrul Cabinetului Primarului şi Cabinetul Viceprimarilor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia, LICITAȚIE pentru concesionarea primei parcele din viitorul ”Parc Industrial” Primăria Alba Iulia organizează prima licitație pentru concesionarea unei parcele de aproape 2 ha de teren (18.104 mp), din viitorul Parc Industrial, situat în apropiere de șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. potrivit anunțului publicat pe site-ul primăriei: Municipiul Alba Iulia, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea