Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia, în pragul a 1000 de angajați. În urma ”reformelor” a ajuns unul dintre cei mai mari angajatori din oraș

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia, în pragul a 1000 de angajați. Cum a ajuns unul dintre cei mai mari angajatori din oraș

După lungi așteptări, Primăria Alba Iulia a dezvăluit, pentru ziarulunirea.ro, numărul de angajați din primărie și instituțiile subordonate. Așa cum ne așteptam și contrar afirmațiilor conducătorilor primăriei, numărul total al celor care sunt plătiți de la bugetul local nu a scăzut, ci a crescut! Mai precis cu 41 de persoane, ajungând la 999 de angajați la 1.11.2022 față de 957,5, câți erau la 1.11.2020.

În ianuarie 2020, noua conducere a Primăriei Alba Iulia contracta un audit de 25.000 de euro (peste 110.000 de lei) cu firma KPMG pentru a vedea dacă primăria are nevoie de atâția angajați și dacă ei sunt corect distribuiți pe direcții, servicii și departamente. La anunțul auditului contribuabilii din Alba Iulia s-au așteptat ca în urma rezultatelor lui numărul angajaților din primărie să scadă, dar iată, contrar așteptărilor lor, acesta a crescut.

În aparatul propriu al primăriei sunt 213 angajați, față de 189 angajați, câți erau la 1.11.2020. Așadar, aparatul propriu al primăriei s-a mărit cu 24 de norocoși care au reușit să își asigure un post călduț în administrația publică locală albaiuliană. Între aceștia trebuie menționați cei 6 consilieri de la Cabinetul Primarului, numiți nu angajați prin concurs), cu 2 mai mulți decât erau în timpul fostei administrații.

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică a municipiului Alba Iulia are acum  17 angajați, de aproape 6 ori mai mult decât cei 3 angajați de la data de 11.11.2020.  Cu ce ocupă, vă întrebați? Sincer, nu știm,. Dar vă putem spune că au fost atât de ocupați nu se știe cu ce, încât nu au organizat un stand de prezentare a ofertei turistice a municipiului Alba Iulia la ultima ediție a Târgului Național de Turism, de exemplu!

Ajungem și la Poliția Locală Alba Iulia unde, surprinzător, numărul de angajați este mai mic în anul 2022 decât în 2020. Poliția Locală dispune, în acest moment, de 132 de angajați față de 171, câți erau în 2020.

Disponibilizări s-au făcut și la Serviciul Public pentru Administrarea Patrimoniului Local, unde numărul de angajați a scăzut de la 90 la 51 în doar 2 ani de zile. Că aici sunt oameni mai puțini se vede limpede în felul în care arată orașul: murdar, neîngrijit…

Serviciul de cadastru se menține la același număr de angajați, 10. Aceeași situație o întâlnim și la serviciul de evidență a persoanelor, unde numărul de angajați a crescut doar cu unul singur, dispunând în momentul de față de 15 oameni.

Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență are în acest moment doar 2 angajați, față de 3, numărul aferent la aceeași data a anului 2020.

Serviciul Public de Asistență Medicală se bucura de 59 de angajați, situație similară ca acum 2 ani, cand serviciul avea în subordine 58 de angajați.

65 de angajați are în subordine Direcția de Asistența Socială la data de 1.11.2022, cu 9 angajați mai mult decât erau în 2020.

Surpriza vine de la Clubul Sportiv Municipal „Unirea” Alba Iulia, unde numărul de angajați a crescut de aproape 4 ori în ultimii 2 ani. Aici sunt 51 de angajați la data de 1.11.2022, față de umilul număr de 13 angajați la aceeași dată a anului 2020. Comparând creșterea de angajați de la club cu scăderea de la Serviciul Public Administrarea Patrimoniului Local, vedem care sunt prioritățile la Primăria municipiului Alba Iulia, dar ne și întrebăm cu ce se ocupă cei 38 de angajați în plus de la club, că lipsa celor de la Serviciul Public Administrarea Patrimoniului Local o vedem zilnic în decăderea edilitară a orașului. Suntem siguri că auditul KPMG nu a spus nimănui că trebuie prioritizat sportul în defavoarea administrării orașului!

Majoritatea posturilor au fost ocupate în baza unor concursuri de recrutare sau cel puțin așa ni s-a comunicat. În mod normal, dacă ai câștigat un asemenea concurs de recrutare, se presupune că ai toate calitățile și ceva în plus pentru a ocupa postul cu pricina. Cu o asemenea „armată” de angajați noi, cetățenii de rând, ne gândim că ar fi normal să vedem un anumit standard, destul de înalt, al serviciilor publice.

Din păcate, se aplică zicala românească „Speranța moare ultima!”, dar și aceea moare la un moment dat. În majoritatea serviciilor publice ne confruntăm cu angajați dezinteresați, veniți la locul de muncă „doar de dragul de-a nu fi acasă” și, bineînțeles, pentru a primi leafa, puțin spus, generoasă.

Și, ca o ultimă tușă să vă mai spunem că 1 din 74 de albaiulieni (raportat la datele disponibile la 1 ianuarie 2022, când municipiul Alba Iulia avea 74.393 de locuitori) se pot mândri că au obținut un post călduț, la stat, mai precis în Primăria Alba Iulia sau instituțiile subordonate acesteia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea