Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Cătălin Buciuman, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, medalie de bronz la Campionatul Mondial de Powerlifting din Africa de Sud. Laurențiu Avram, pe locul 6

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cătălin Buciuman, legitimat la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, a obținut o medalie de bronz la Campionatul Mondial de Powerlifting din Africa de Sud, la care au participat 250 de sportivi, din 28 de țări, situate pe cinci continente.

Cătălin Buciuman (categoria 74 de kilograme) s-a clasat pe lotul 3 la Campionatul Mondial de Powerlifting din Africa de Sud, la proba împins din culcat, după ce a ridicat 190 de kilograme.

De asemenea, un alt sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, Laurențiu Avram (categoria 83 de kilograme), s-a clasat pe locul 6, după ce a ridicat 175 de kilograme, tot la proba de împins din culcat.

Antrenorul sportivilor, Ovidiu Pănăzan, președinte al Federației Române de Powerlifting, a declarat că prin aceste rezultate s-a depășit obiectivul propus.

”Mulțumesc pe această cale directorului CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan, pentru sprijinul deosebit acordat mie și sportivilor pentru participarea la acest Campionat Mondial din Africa de Sud! Fără acest sprijin nu am fi reușit să obținem aceste rezultate”, a spus Ovidiu Pănăzan.

Campionatul s-a desfășurat la Potchefstroom, Africa de Sud, în aceste zile.

Următorul eveniment sportiv important pentru secția de powerlifting a CS Unirea este Campionatul Mondial de Seniori, din Suedia, ce are loc în perioada 5-10 noiembrie, la care vor participa sportivii Irimie Andrei și Cioflică Andrei.

Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, respectiv genuflexiuni, împins din culcat și indreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare. Competiția se desfășoară în general pe categorii de vârstă și greutate și este câștigată de sportivul care obține cumulat cel mai mare total, în calcularea totalului fiind luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, înființat 1974 și aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea