Cultură Educație
Câştigătorii licitaţiei pentru gestionarea a 7 fonduri cinegetice din Alba
Ministerul Mediului şi Pădurilor a făcut publice pe site-ul oficial www.mmediu.ro câştigătorii licitaţiei organizate în 10 august pentru gestionarea a 7 fonduri de vânătoare de pe raza judeţului Alba. Licitaţia a fost adjudecată de 6 asociaţii, din care numai 4 sunt din judeţul Alba, celelalte fiind din Cluj.
Potrivit sursei citate, cei mai mulţi bani îi va da AVPS Căprioara-Cib pentru gestionarea fondului de vânătoare Alba Iulia, care, dacă nu s-a strecurat vreo greşeală de tipar, va trebui să achite 170888 de euro, sumă de peste 87 de ori mai mare decât preţul de pornire a licitaţiei, de 1953 euro. Cele două asociaţii vânătoreşti din judeţul Cluj vor achita preţuri de 5 – 6 ori mai mari decât preţul de pornire a licitaţiei: AVPS Potaissa Hunter Turda va plăti 13775 euro pentru fondul cinegetic Măhăceni (preţ de pornire 2087 euro), iar AV Râmeţ – Inzel Cluj-Napoca şi-a adjudecat gestionarea faunei de pe fondul de vânătoare Ponor, cu 18228 euro (3574 euro).
De aproape două ori mai mult faţă de preţul iniţial va plăti şi AVPS Vulturul Negru Sebeş, care cu 4091 euro şi-a adjudecat licitaţia pentru fondul cinegetic Câlnic, licitaţia pornind de la 2406 euro. În schimb, Asociaţia Trascău Hunting Club Sălciua va plăti doar 4266 de euro pentru fondul de vânătoare Vidolm, faţă de 3047 euro, cât fusese preţul de pornire.
La preţuri apropiate celor de pornire şi-a adjudecat licitaţiile şi Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportiv Alba: 3983 euro pentru fondul de vânătoare Horea (preţ de pornire 3319 euro) şi 10601 euro pentru fondul cinegetic Cugir (8834 euro).
Robert GHERGU
Cultură Educație
FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie
Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie
Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.
Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024
Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.
Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.
Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.
„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.
Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.
Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.
Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.
Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!
-
Opinii - Comentariiacum 10 ore
Nume care se sărbătoresc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Lista păcatelor – “Cele 177 de păcate”, conform învăţăturilor creștin-ortodoxe
-
Opinii - Comentariiacum o zi
Marea Unire de la 1918, pagina sublimă a istoriei românești. CRONOLOGIE
-
Opinii - Comentariiacum 10 ore
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2023. Ce SMS-uri, urări, felicitări, mesaje poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 22 de ore
MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României
-
Actualitateacum o zi
28 noiembrie 1918: Congresul General al Bucovinei votează în unanimitate unirea cu România
-
Actualitateacum 41 de minute
29 noiembrie: Ziua Infanteriei Marine Române
-
Ştirea zileiacum 3 zile
VIDEO| O tânără a deschis într-o comună din Alba o fabrică de sucuri naturale la cele mai înalte standarde! O parte din producție va fi donată copiilor și vârstnicilor din localitate