Rămâi conectat

Politică Administrație

Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia a fost debranșată de la curentul electric pentru o datorie de 3.000 de lei

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Casa de Cultura a Studentilor Alba IuliaBlocată în hățișul birocratic al hotărârilor, adreselor și documentelor de predare-primire ce trebuie întocmite în următoarea perioadă între Consiliul Local Alba Iulia și Ministerul Educației, Casa de Cultură a Sudenților din municipiu a rămas în beznă, la propriu, începând de azi. Instituția a fost debranșată de la curentul electric pentru o datorie de 3.000 de lei, după cum anunță directorul Gheorghe Berghian.

Situaţia critică în care a ajuns Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia a ajuns astăzi la un nou episod. În urmă cu aproximativ o oră, o echipă de la Electrica a debranşat instituţia de la curentul electric, asta însemnând că, propriu-zis, nu mai avem cum să ne îndeplinim atribuţiile. În acelaşi timp nu îşi mai pot desfăşura activitatea nici colaboratorii instituţiei, cursurile de canto, de dans, de teatru, etc. fiind suspendate.
 
De la începutul anului am făcut adrese peste adrese la minister, cerând şi să ni se aprobe să folosim sumele care există în contul instituţiei şi care provin din închirierea sălilor disponibile pentru organizarea de evenimente. Am fost în audienţă la ministru, am fost în audienţă la prefectul judeţului, iar situaţia a rămas aceeaşi. Consider că, la ora aceasta, nu se mai poate vorbi de neglijenţa factorilor decizionali, ci de o voinţă clară de a aduce Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia în pragul colapsului, atâta timp cât de aproape un an de zile nu ni se aprobă o filă de buget. Avem circa 20.000 de lei în cont şi datorii de sub 3.000 lei la Electrica, dar ministerul nu ne aprobă de peste 6 luni de zile să îi folosim. Fără comentarii.
 
Este evident că în lipsa curentului şi a gazului, în instituţia noastră nu vor mai avea loc instruirile pentru alegeri ale factorilor implicaţi din judeţ, nu va mai fi organizată secţie de vot în incintă, nu vor mai fi găzduite activităţi legate de Ziua Naţională a României, cum ar fi Congresul Spiritualităţii Româneşti ș.a.m.d.”, spune directorul Gheorghe Berghian.

Reamintim că recent, pentru a evita blocare activității și degradarea construcției, municipalitatea a hotărât să revoce dreptul de administrare al Ministerului Educației Naționale asupra instituției de cultură albaiuliene. În acest moment, însă, administrația locală nu poate plăti datoriile acumulate, fiind nevoită să urmeze parcursul birocratic al documentelor astfel încât imobilul să poată fi preluat oficial.

Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, Mihai Coșer, clarificarea situației ține tot de minister, care trebuie să transmită că a luat act de Hotărârea adoptată de Consiliul Local Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea