Rămâi conectat

Sport

Capitala rugby-ului românesc se mută la Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Federația Română de Rugby și compania Roșia Montană Gold Corporation au semnat anul acesta un acord de sponsorizare prin care investitorul minier preia o parte din cheltuielile naționalei şi ale federaţiei, iar Cupa României la rugby – o competiţie cu tradiţie, datând din 1947 – împrumută numele sponsorului, devenind Cupa României Gold Corporation.

Fost jucător de rugby, Dragoş Tănase, directorul general RMGC, a declarat la semnarea parteneriatului că această ofertă de colaborare face parte dintr-un amplu program de susţinere a talentelor şi a elitelor româneşti de către compania minieră – „Aur pentru România”.

În cadrul parteneriatului dedicat rugby-ului, RMGC și Federația Română de Rugby au decis să le ofere un eveniment de neuitat albaiulienilor: finala Cupei României Gold Corporation se va disputa chiar în județul în care compania minieră își desfășoară activitatea. Astfel, mâine, de la ora 13, pe stadionul Unirea, Baia Mare și Timișoara își vor disputa Cupa României Gold Corporation. Vechi rivale, cele două echipe s-au întâlnit numai anul acesta de patru ori şi de fiecare dată nordicii au învins vesticii.

Accesul la meci este gratuit, iar în tribune sunt aşteptaţi un număr record de spectatori. Intrarea pe stadion se face începând cu ora 11.30, iar organizatorii au pregătit o serie de surprize pentru toată lumea. De altfel, bănăţenii au anunţat deja că vor deplasa opt autocare cu suporteri.

Prima ediție a Cupei României la rugby s-a desfășurat în 1947 și a fost câștigată de CFR București. De-a lungul timpului, competiția a purtat mai multe denumiri, cea mai cunoscută fiind Cupa Federației, în anii 1980 și 1990. În ultimii zece ani, cele mai multe trofee au fost câștigate de Steaua (patru trofee), urmată de Dinamo, care a câștigat de trei ori. (A.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Marian Codrea și George Goronea, reveniri la Metalurgistul Cugir!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Marian Codrea și George Goronea, reveniri la Metalurgistul Cugir Atacantul Marian Codrea (24 de ani) și mijlocașul George Goronea (34 ani) sunt primele două achiziții din această pauză competițională pentru Metalurgistul Cugir, în cazul celor doi fiind vorba despre reveniri în „roșu-albastru”. Divizionara terță are prevăzută reunirea luni, 15 iulie, iar la capitolul plecări figurează […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea