Canalizarea de pe str. Siretului va prelua şi apa de ploaie

La solicitarea cititorului nostru Ilie Bologa, m-am deplasat pe str. Siretului din Alba Iulia, pentru a vedea dacă, într-adevăr, au fost astupate vechile scurgeri odată cu introducerea noii canalizări, temându-se că apa de ploaie se va scurge apoi pe stradă. Am discutat cu reprezentantul firmei Hidroconstrucţia, care efectuează lucrări într-un proiect cu finanţare europeană derulat de SC Apa CTTA Alba. Din discuţii a rezultat că pe această stradă va fi înlocuită integral vechea reţea de canalizare şi vor fi montate cămine colectoare. Aşadar, temerea albaiulianului este nejustificată, dacă va fi asigurată calitatea lucrărilor şi acestea nu se vor face de mântuială, aşa cum s-a întâmplat, de exemplu, pe str. Gheorghe Şincai. Pe această stradă, în faţa blocurilor din zona fostei fabrici de lapte, se formează o baltă uriaşă de fiecare dată când plouă, deoarece conducta introdusă acum 2 – 3 ani nu are înclinarea necesară pentru asigurarea scurgerii apei pluviale. (R.G.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

rusu 23 iulie 2011 at 8:54

Mai, mai , chiar ca ne luati de fraieri……..\.Din discuţii a rezultat că pe această stradă va fi înlocuită integral vechea reţea de canalizare şi vor fi montate cămine colectoare. Aşadar, temerea albaiulianului este nejustificată, \…………
A zis cineva ca viitoarea instalatie de canalizare va prelua apa de ploaie?????? Duceti-va pe teren sa vedeti, ca nu-i asa. Nu s-au facut si nici nu au cum sa faca colectoarele pentru ca nu stie nimeni cota strazii si a bordurilor. Este prea devreme sa le instaleze, asa ca daca vine ploaia o sa avem nevoie de labe de gasca.

Comentariile sunt oprite