Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Campionatul Munților Apuseni 2023 va debuta în 15/16 iulie, fără… Lupșa

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ediția a 12-a a Campionatului Munților Apuseni va debuta în 15/16 iulie, iar la start nu se va regăsi comuna Lupșa (finalistă anul trecut la seniori), sancționată pentru abateri disciplinare, finalele fiind prevăzute în 6 august.

Competiția de fotbal pe teren redus, adresată zonei rurale este organizată pentru două categorii de vârstă, una pentru jucători seniori și una pentru juniori Under 17 (2007 și mai tineri), iar o comună poate participa doar dacă are echipe la ambele categorii. Joi, 29 iulie, la sediul primăriei Bistra a avut loc o ședință de lucru la care au luat parte reprezentanți ai AJF Alba.

Turneul este organizat de Asociația Județeană de Fotbal Alba, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal și Consiliul Județean Alba, pentru echipe din zona rurală a Munților Apuseni. În baza proiectului de finanțare, pe care AJF Alba îl depune anual în perioada iunie-iulie la Consiliul Județean Alba, se va solicita subvenționarea cheltuielilor aferente organizării competiției.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pot participa toate comunele din zona Munților Apuseni, cu excepția celor care au fost sancționate pentru abateri disciplinare prin suspendarea pe o perioadă de timp de unu sau mai multe sezoane. (Lupșa – fără drept de participare în ediția 2023).

În funcție de numărul de comune înscrise, se vor forma 4 grupe, stabilindu-se patru urne valorice, în funcție de locul din clasamentul de seniori în ediția precedentă din anul 2022, echipele din fiecare grupă jucând între ele jocurile din faza grupelor (fiecare cu fiecare), în aceeași zi. Se vor califica în sferturile de finală, primele două echipe clasate, din fiecare grupă, pentru faza a II-a. Program: faza I: 15/ 16 iulie 2023; faza a II-a: sferturi de finală (29/ 30 iulie), după criteriul de împerechere: A1-C2, A2-C1, B1-D2 și B2-D1; faza a III-a: semifinale (5 august 2023); iar în 6 august sunt cele două finale. Trofeele speciale individuale la seniori (golgheter, cel mai bun jucător) se vor acorda jucătorilor care au domiciliul în localitatea pe care o reprezintă. După o pauză cauzată de pandemia de coronavirus, anul trecut, cu 28 de echipe la start, campioane au fost Albac (copii) și Poiana Vadului (seniori, al doilea an la rând), finalele disputându-se la Ciuruleasa


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea