Rămâi conectat

Sport

Campioana Volei Alba Blaj, calificare în finala Cupei României, după 3-1 cu CSM București! Mâine, duel cu CSM Târgoviște, pentru event!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Campioana Volei Alba Blaj s-a calificat într-un mod entuziasmant în finala Cupei României, după ce a învins în penultimul act pe rivala CSM București, scor 3-1 (25-15, 25-17, 20-25, 25-23), în partida de la Alexandria. 

Blajul a condus cu 2-0, după două seturi avute la discreție, oponentele au revenit, au câștigat setul al treilea, iar în ultimul au fost momente dramatice, cu răsturnări de situație: de la 19-20, la 24-20 pentru campioană, apoi 24-23!!!

Al 4-lea meci din 5 câștigat împotriva contracandidatei la supremația în voleiul feminin confirmă sezonul excelent reușit de Volei Alba Blaj, ce și-a lăsat rivala fără niciun trofeu în această stagiune. „Ne batem pentru trofeu, deși nu ne așteaptă o finală simplă, în condițiile în care noi am acumulat oboseală suplimentară față de CSM Târgoviște, adversarul din ultimul act„, a spus Sergiu Ștefănescu, președintele Consiliului Director al CSM Volei Alba Blaj.

Formația din „Mica Romă” poate realiza al doilea event din istorie, dacă va trece în finala de mâine de CSM Târgoviște (3-0 cu CSM Lugoj în cealaltă semifinală), meci programat la ora 17.00. Volei Alba Blaj este la un succes de a câștiga al doilea trofeu intern ca și importanță, și a reuși eventul național, la fel ca în urmă cu doi ani.

Primele două seturi au fost o simplă joacă pentru elevele lui Darko Zakoc, acestea ridiculizându-și oponentele în multe momente și distanțându-se categoric pe tabelă: 22-10 (primul set), respectiv 16-4 (în al doilea). În această  perioadă a semifinalei, Blajul a dominat autoritar disputa, în stil de mare echipă. Următoarele două seturi au fost unele echilibrate, în care Blajul a rezistat asaltului oponentelor.

Al treilea parțial a fost mult mai echilibrat, CSM București conducând în premieră în acest joc, la 7-10 Darko Zakoc solicitând un time-out. Gruparea din Capitală a revenit în meci, a început să pună probleme, distanțându-se la 18-13 și 20-14, avantaj conservat până la finalul setului, câștigat cu 25-20 (cu toate că Blajul a mai strâns scorul 18-21, 20-22).

*Final incendiar în setul ultim!

Și în umătorul set echilibrul a fost prezent, mergându-se cap la cap până la 12-12, fazele fiind unele intense și disputate. Aici CSM București a reușit trei puncte la rând, ducându-se la 15-12, însă Blajul nu a cedat și a egalat la 15, și apoi la 17, libero-ul Delros remarcându-se prin intervențiile salutare. Confruntarea a căpătat accente dramatice, și de la 17-20 Blajul a revenit spectaculos, a egalat la 20 și după șapte puncte consecutive a ajuns la 24-20! CSM București a anulat trei mingi de meci, venind la 24-23, însă a urmat un serviciu în fileu!!!

Cele mai bune echipiere ale ardelencelor au fost Ioana Baciu – 17 puncte, Sonja Newcombe – 12 puncte, Nada Ninkovic și Nneka Onyejekwe  -câte 11 puncte,

Volei Alba Blaj: Lora Kitipova – Ioana Baciu, Sonja Newcombe, Nneka Onyejekwe, Ana Lazarevic, Nada Ninkovic, Marina Vujovic (libero); au mai intrat Viktoia Delros (libero), Maja Aleksic, Mariya Karakasheva, Aleksandra Cirovic. Antrenor Darko Zakoč.

Foto: Gazeta Sporturilor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea