Rămâi conectat

Sport

Campioana Volei Alba Blaj, antrenamente în efectiv redus | Echipiere din “Mica Romă”, prezente la Campionatul Mondial; turneu amical la Lugoj

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În această perioadă pregătirea campioanei Volei Alba Blaj, antrenamentele debutând în 15 august, se desfășoară în efectiv redus. La finele acestei luni, gruparea din Alba va participa la un turneu amical la Lugoj.

Motivul este unul foarte simplu: 8 dintre jucătoare au fost implicate în acțiuni internaționale, respectiv meciurile din calificările pentru Campionatul European din 2023, dar și cantonamente pentru Mondialele de la finele acestei luni. În primul rând “principalul” sârb Stevan Ljubičić (42 de ani) a câștigat cu reprezentativa Bosniei & Herțegovina grupa F de calificare (5 victorii și un eșec), antrenorul urmând să revină abia în această săptămână în “Mica Romă”.

De asemenea, naționala feminină a României s-a calificat la turneul final, cu 5 succese și o înfrângere, de pe primul loc al Grupei A, din care a făcut parte Croația (prezentă la Campionatul Mondial). În lotul “tricolor” s-au regăsit Sorina Miclăuș (foto, un punct, în ultimul meci, în Israel) și Daiana Roman (plecată în această vară la CSM Lugoj, unde a ajuns și blăjeanca Ramona Rus). La reprezentativa Under 19 au participat Iarina Axinte și Ștefania Cheluță (care a decis să plece la Știința Bacău). “Tricolorele mici” au fost prezente la Campionatul European, după ce anterior au cucerit medaliile de bronz la Balcaniada de la Mioveni, când Iarina Axinte, căpitanul României, a primit titlul de cea mai bună ridicătoare.

În preliminariile europene a mai fost angrenată nou-venita Andrea Kossanyiová, cu Cehia, ce câștigat toate meciurile în cadrul grupei B. Alte 4 echipiere ale “mândriei Albei” au avut parte de pregătiri pentru Campionatul Mondial de volei feminin, ce va debuta în 23 septembrie și va dura până în 15 octombrie, fiind găzduit de Olanda și Polonia.  Este vorba despre Gergana Dimitrova (Bulgaria), Slađana Mirković, Jovana Kocić și Bojana Milenković (toate Serbia). În consecință, la antrenamentele Blajului au fost puține jucătoare, respectiv Georgiana Faleș, Raisa Ioan, Andra Cojocaru, Victoriia Russu, Andreea Ispas sau Jovana Cirković, situație în care programul jocurilor de verificare cuprinde participarea la finele luni, la turneul de la Lugoj.

*Divizia A1, totuși cu 12 echipe

În cele din urmă, Divizia A1 se va disputa cu 12 echipe (deși în această vară se punea problema de încă unul sau două abandonuri), iar țintarul nu a mai fost refăcut (CS Medgidia a fost înlocuită de CSM București, iar CSU Galați de “U” Cluj). Turul Fazei I va începe pe 29 octombrie (meci Volei Alba Blaj – CSO Voluntari) și se va încheia în 28 decembrie, iar returul va debuta în 14 ianuarie 2023 și se va termina în 11 martie (la finalul sezonului regular primele 8 clasate vor evolua în play-off). În schimb, s-a efectuat o nouă tragere la sorți în Cupa României (CSM Lugoj a luat locul Medgidiei în Faza a II-a). În consecință în sferturile de finală (8 și 18 martie 2023) Volei Alba Blaj va întâlni echipa calificată dintre Dacia Mioveni și CSM București (turneul semifinal este prevăzut în 13-14 mai).

Din efectivul condus de Stevan Ljubičić (care va începe al doilea sezon pe banca tehnică, după ce în precedentul a realizat tripla în România și a ajuns în semifialele Cupei CEV) fac parte 10 jucătoare din vechiul campionat, dar și 5 voleibaliste înregimentate în această perioadă (extremele Bojana Milenković și Andrea Kossanyiová, centrii Georgiana Faleș și Raisa Ioan și libero-ul Andra Cojocaru), 3 dintre acestea fiind componente ale naționalei României. În privința achizițiilor, lovitura în intersezon este dată de revenirea extremei Bojana Milenković.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea