Rămâi conectat

Curier Județean

Campanie de informare la Alba Iulia, pe tema asigurării obligatorie a locuinței. Întâlnire cu cetățenii la Primărie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autoritatea de Supraveghere Financiară în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia invită cetățenii să participe la Campania de informare ”ANUL ACESTA ÎMI PROTEJEZ CASA”, în data de 12.10.2017, în intervalul orar 16:00-17:30, la Sala de Ședințe a Consiliului Local Alba Iulia de pe str. Bucovinei, nr. 6, ce are ca obiect educația financiară cu privire la riscurile pe care le acoperă polița PAD, respectiv la protecția cetățenilor conferită de această asigurare obligatorie.

Luna octombrie a fost aleasă ca fiind asociată, la nivel mondial, cu lupta împotriva dezastrelor naturale, încă din decembrie 1989, când Adunarea Generală ONU desemna în mod oficial, data de 13 octombrie drept Ziua Internațională pentru reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Obligativitatea în România a polițelor PAD pentru locuințe este instituită prin Legea nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor, cu completările și modificările ulterioare. Procedura de verificare a respectării obligativității PAD este stabilită de art. 17 din actul normativ menționat.

Din punct de vedere al gradului de penetrare a polițelor PAD la nivelul populației, la finele anului 2016, acesta se situa la nivelul de 16.6% din totalul locuințelor aflate pe teritoriul României. Acest grad de cuprindere în asigurare este unul foarte mic care denotă o lipsă de informare și responsabilizare a cetățeanului, deoarece în marea majoritate a cazurilor nu se poate pune problema resurselor financiare, prima de asigurare fiind la un nivel scăzut (echivalentul în lei a 10 Euro, respectiv 20 de Euro, în funcție de calitatea construcției).

Prezenta Campanie ”Anul acesta îmi protejez casa” are următoarele obiective:

  • transmiterea noțiunilor de educație financiară specifice asigurării PAD;
  • creșterea nivelului de conștientizare a riscurilor care sunt acoperite prin PAD și modalități de protecție;
  • crearea unor parteneriate informale cu autoritățile publice locale pentru creșterea responsabilizării acestora în raport cu obligațiile ce le revin în baza legislației care stabilește obligativitatea încheierii polițelor PAD;
  • intercațiunea directă cu consumatorii.

Campania de educație financiară a A.S.F. și PAID cuprinde realizarea unei caravane, în care personalul A.S.F. va parcurge în perioada 9-13.10.2017 un  traseu național cu oprire în mai multe localități. În județul Alba, caravana ajunge în Ocna Mureș, Aiud și Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea