Rămâi conectat

Sport

Călin Cristea şi Pandurii Tg. Jiu – calificaţi în grupele Europa League! *Un alt unirist continuă aventura europeană

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calin CristeaMijlocaşul albaiulian Călin Cristea a acces în grupele Europa League, după ce Pandurii Tg. Jiu a învins la Braga, în prelungiri, scor 2-0, goluri Buleică (16) şi Ciucur (116). La finalul timpului regulamentar, românii aveau avantaj minim 1-0, răsturnând rezultatul din tur, de pe „Cluj Arena”. Ex-uniristul este al doilea jucător din Alba ce continuă aventura în Europa, după Nicuşor Stanciu ce se pregăteşte de confruntările din Liga Campionilor, cu Chelsea lui Mourinho, Schalke, Basel.

O calificare dramatică dar şi istorică pentru Pandurii Tg. Jiu, echipă aflată la prima prezenţă în Europa!

Deşi Unirea Alba Iulia a dispărut, din pricina incompetenţei conducătorilor din trecut, dezinteresului şi luptelor politice, fotbalul din Alba a avut o săptămână excelentă: Nicuşor Stanciu a marcat pentru Steaua, calificată în grupele Champions League, Gicu Grozav s-a transferat la Terek Groznîi, iar Călin Cristea îşi va afla adversarii din Europa League astăzi.

Fostul jucător al Unirii a debutat în competiţiile continentale tocmai în partida retur din Portugalia, intrând în minutul 68 în distribuţia vicecampioanei României şi având în ansamblu o prestaţie reuşită. În vârstă de 25 de ani, Călin Cristea are o cotă de piaţă de 900.000 de euro, conform transfermark.de, fiind vândut în 2011 de Unirea pentru… 70.000 de euro.

*Stanciu în Champions League, Cristea în Europa League, Gicu în Rusia!

Plecat în Rusia, Gicu Grozav a fost golgheterul „lupilor galbeni” în această ediţie a Europa League, cu 6 goluri înscrise în 5 meciuri, Petrolul Ploieşti fiind eliminată de Swansea (în meciul retur trupa lui Contra a învins cu 2-1, în Ţara Galilor fiind 1-5). Un alt albaiulian lansat în fotbal pe „Cetate”, Alexandru Giurgiu a făcut parte din lotul Astrei Giurgiu, fără a juca în această campanie europeană (giurgiuvenii n-au trecut de Maccabi Haifa, 0-2 şi 1-1 în play-off).

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea