Rămâi conectat

Cultură Educație

„Călătoria toleranţei” în Franţa, pentru tinerii aiudeni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Centrul Social Rural din Brout- Vernet (Franţa) a elaborat un proiect cu finanţare europeană ce are ca parteneri structuri neguvernamentale din Bulgaria şi din România. Din România, partenerul este Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, iar din Bulgaria Asociaţia „Hope”. Prima acţiune din calendarul de activităţi al acestui proiect se intitulează „Tineretul în acţiune” şi are o sub-acţiune denumită „Schimbul de tineri”, care se materializează efectiv printr-un schimb de vizite între tineri cu vârste cuprinse între 15-20 de ani, din cele trei ţări partenere: Franţa, România şi Bulgaria. Prin urmare, în cadrul acestei sub-acţiuni, iniţiatorii şi coordonatorii francezi ai proiectului au organizat o tabără intitulată „Muzică-circ. Călătoria toleanţei”, la care participă 30 de tineri din cele trei ţări, în perioada 3-12 iulie 2011. În urma unei selecţii ale cărei criterii au fost cunoaşterea limbii fanceze sau a limbii engleze, respectiv participarea la activităţi similare, experienţa de activitate în cadrul Centrului „Liviu Rebreanu”, din Aiud, au fost selectaţi să participe la această tabără următorii elevi aiudeni, de la Şcoala generală „Axente Sever”, Şcoala generală „Ovidiu Hulea”, Colegiul „Titu Maiorescu” şi Colegiul Tehnic: Alina Raluca Băniţă, Alexandra Maria Buta, Roxana Maria Căluşer, Sorina Gaspar-Sârb, Andreea Ioana Inceu, Alexandru Irimie, Paula Anca Munteanu, Andreea Roşian, Ionuţ Cătălin Suciu şi Iulia Andra Suciu.
Tabăra la care participă tinerii aiudeni, alături de colegii lor francezi şi bulgari, cuprinde un program de cunoaştere reciprocă a culturii naţionale, activităţi de dezvoltare a solidarităţii şi toleranţei prin artă (circ şi muzică), ateliere artistice de lucru, precum şi vizite şi participarea la diferite spectacole în localităţile Cusset, Vichy şi Charroux. De menţionat faptul că la cheltuielile prilejuite de această deplasare participă şi partenerul tradiţional francez al Centrului „Liviu Rebreanu”, Asociaţia Aiud-Cusset Echanges. (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a, din anul viitor Din cauza promovabilității foarte proaste la sesiunile de vară și de toamnă ale examenului de bacalaureat din anul 2023, 4 licee din județul Alba nu vor mai avea dreptul să organizeze […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea