Rămâi conectat

Ştirea Ta

Căi către o viaţă de cuplu mult visată

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Care e secretul cuplurilor care reuşesc să treacă prin cele mai dificile experienţe împreună şi să îşi revină rapid, rămânând la fel de îndrăgostiţi? Iată câteva dintre modalităţile care ajută:
lCu cine discuţi problemele din relaţie? – Te destăinuieşti mamei, te plângi prietenelor tale, colegelor de muncă sau alegi să nu spui nimănui? Toate astea sunt căi greşite, pentru că principala – poate chiar singura – persoană cu care ar trebui să discuţi este partenerul tău de viaţă. Pentru ca relaţia să evolueze e nevoie ca amândoi să apelaţi la celălalt pentru a vorbi despre probleme, pentru a descoperi care vă sunt sentimentele vizavi de anumite probleme şi pentru a le rezolva.
lPartenerul de cuplu – prioritatea ta – Aşa cum se spune că „drumul spre iad e pavat de bune intenţii”, fiecare cuplu aflat la început de relaţie îşi propune să îl facă pe celălalt prioritatea numărul unu. Dar asta nu se întâmplă timp îndelungat, pentru că intervin alte…priorităţi. S-ar putea ca noul cuplu să încerce să îşi organizeze viaţa şi relaţia în jurul copiilor, al propriilor părinţi sau chiar a carierei. Cel mai bun lucru pe care îl poţi face, pentru tine, pentru copiii tăi, pentru părinţii tăi şi chiar pentru cariera ta este să ai o viaţă de cuplu împlinită!
lCât de mult valorează sinceritatea? – Cuplurile care nu mai comunică tind să lase loc resentimentelor şi distanţei, dar şi periculosului obicei de a ne imagina că ştim tot ce gândeşte partenerul de viaţă şi, în concluzie, certurilor care pot destrăma relaţia. Astfel cei doi pot ajunge să caute sprijin, afecţiune şi înţelegere în afara relaţiei. Cuplurile care îşi fac timp pentru a discuta cu sinceritate despre toate problemele lor sunt cele care au şansa de a rezista.
lCerturile şi importanţa lor în relaţie – De multe ori, furaţi de intensitatea sentimentelor noastre în timpul unei certe, tindem să îl jignim pe celălalt şi să îl provocăm astfel să facă şi el acelaşi lucru. Certurile constructive sunt cele în timpul cărora partenerii discută despre o anumită problemă împărtăşindu-şi sentimentele, fără a-l critica sau ataca direct pe celălalt. Un pont în plus: nu vorbi despre greşelile din trecut.
lCum se întreţine dragostea? – Cuplurile sănătoase au învăţat deja că dragostea trebuie întreţinută şi că nu este câştigată pentru totdeauna, ci merită recâştigată periodic pentru a te putea bucura de ea. Dar uităm, de multe ori, să punem accentul pe lucrurile care ne plac la omul iubit şi la relaţie şi ne concentrăm asupra lucrurilor care ne nemulţumesc, lucru care ne îndepărtează. Nu uita să îi spui care sunt lucrurile care îţi plac la el, ce te face fericită şi cât de mult preţuieşti dragostea sa. Nu trebuie nici să te forţezi, nici să o iei ca pe o obligaţie: formează-ţi, mai bine, un reflex.
lDe ce cuplurile care râd au o relaţie mai bună – Unul dintre obiceiurile cele mai plăcute ale cuplurilor fericite este faptul că împărtăşesc acelaşi simţ al umorului, că găsesc motive pentru a se amuza şi în cele mai dificile perioade şi că se simt bine împreună.
lLumea nu se învârte în jurul tău – Nu lua toate lucrurile personal, nu te responsabiliza pentru purtarea celor din jur şi nici nu deveni defensivă dacă omul iubit îţi face reproşuri. Poate sunt meritate, poate că nu…important e să nu crezi că ceilalţi sunt responsabili pentru nefericirea ta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești Deșeuri menajere și alimentare, resturi din construcții, bucăți de mobilier sau saci cu alte gunoaie, dar mai ales o imagine dezolantă! Asta se vede și se simte pe strada Pinului din municipiului Alba Iulia, mai precis în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea