Rămâi conectat

Cultură Educație

C.A.S. de 5,5 la sută aplicat pensionarilor – o nemernicie a ministrului Sănătăţii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Garnitura de „legume” a Guvernului Boc a primit o grea lovitură din partea preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, care, sătul de gafele Guvernului, a declarat că recalcularea pensiilor militarilor în rezervă trebuie stopată. Urmează din partea sindicatului militarilor în rezervă condus de preşedintele colonel Mircea Dogaru, o acţiune în instanţă a Guvernului în întregul său, pentru iniţierea acestui mod defectuos de recalculare a pensiilor militarilor în rezervă. Înalta Curte s-a pronunţat clar că pensiile nu pot fi reduse mai ales retroactiv, dreptul de proprietate fiind inamovibil într-o societate democratică precum cea din România.
Cu toate acestea o altă „legumă” a Guvernului Boc, domnul ministru al sănătăţii Cseke Attila, impozitează pensiile mai mari de 740 lei cu 5,5% pentru C.A.S., declarând că este o soluţie miraculoasă pentru salvarea sistemului sanitar românesc. Aceste „legume” ale Guvernului Boc care s-au tranformat în terci odată cu declaraţia preşedintelui României nu vor să ştie că banii de pensii aparţin oamenilor care au cotizat o viaţă întreagă şi sunt de neatins.
Stimaţi pensionari, banii pe care i-aţi cotizat la pensii sunt ai dumneavoastră şi aveţi drepturi legale la aceştia. Guvernanţii nu trebuie să vă pună beţe în roate pentru a vă lua înapoi un drept sfânt ce vi se cuvine, nu trebuie să vă târască prin tribunale sau prin tot felul de proteste pentru a obţine un drept cetăţenesc care se numeşte pensie, ce este recunoscut de toate statele democratice şi chiar de Dumnezeu. Ce vină aveţi dumneavoastră, părinţi şi  bunici că în 40 de ani de muncă cinstită în slujba ţării statul român a luat din truda dumneavoastră cât a socotit de cuviinţă, a construit spitale, şcoli, case de sănătate şi case de odihnă, a finanţat pregătirea unor specialişti şi acum, când dumneavoastră trebuie să vă bucuraţi şi să beneficiaţi de efortul dumneavoastră de o viaţă, vine o „legumă” şi spune că ţara şi sistemul sanitar sunt pe butuci şi are nevoie şi ia fără să ceară, 5,5% din banii dumneavoastră de pensii.
Este un gest mârşav care ne arată încă o dată că teoria evoluţionistă al lui Charles Darwin care decreta că omul se trage din maimuţă nu este adevărată. Dar este adevărat că în România a sosit vremea maimuţelor coborâtoare din oameni, dar nu pentru mult timp.
Dr. MIRCEA FRENŢIU
Medic primar chirurg


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea