Rămâi conectat

Sport

Bogdan Bucurică: record personal! Experimentatul jucător a înscris pentru Unirea Alba Iulia în primele trei eșaloane!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La 35 de ani împliniți în luna februarie, Bogdan Bucurică este unul dintre cei mai buni echipieri al Unirii Alba Iulia în această primăvară. Jucătorul de bandă stânga a reușit să și înscrie în două etape consecutive, ambele câștigate de divizionara terță din Cetatea Marii Uniri, 3-2 la Ungheni și 2-1, la Zlatna, în derby “de Alba” cu CS Ocna Mureș.

Este o premieră pentru Bucurică, ce are puține goluri marcate în carieră, acesta, împreună cu coechipierul său Ciprian Selagea, fiind fotbaliștii ce au marcat pentru gruparea fanion a Albei în primele trei eșaloane fotbalistice din țară! Cu siguranță de Unirea Alba Iulia este cel mai atașat, în condițiile în care la clubul ardelean a jucat cel mai mult, a promovat, a debutat și a marcat primul său gol în Liga 1, în “alb-negru” având 6 din cele 7 goluri marcate în carieră!

*Selagea și Bucurică au înscris în primele trei divizii

Statistica relevă că Bucurică are la activ două reușite în Liga 1, la mare distanță una de cealaltă: prima a fost în 22 martie 2010, pe “Cetate”, în Unirea Alba Iulia – Unirea Urziceni 1-2 (antrenor al oaspeților Ronny Levy), sezonul când a debutat în elită, iar a doua, 5 ani mai târziu, la confruntarea Concordia Chiajna (pregătită de Marius Șumudică) – FC Brașov 1-1, în 5 aprilie 2015, când a deschis scorul pentru ilfoveni. Mai are la activ alte trei goluri reușite în Liga a 2-a, tot pentru Unirea Alba Iulia, în ediția 2011/ 2012. Originar din Dâmbovița, inimosul fotbalist a devenit albaiulian prin adopție, stabilindu-se prin căsătorie în municipiul reședință de județ.

Mă simt bine, am în continuare plăcerea de a juca fotbal. Mă bucur că am marcat, sunt primele mele goluri în Liga a 3-a, dar mai ales că am câștigat, în condițiile situației dificile de la club. Important este că sunt sănătos, asta contează foarte mult”, a spus cel mai experimentat jucător aflat sub comanda lui Adrian Bicheși. Bucurică a fost reprofilat în acest campionat mijlocaș, făcând un tandem de temut pe banda stângă cu Alexandru Giurgiu, căpitanul și totodată golgheterul Unirii, cu 6 goluri.

Nu mi-a fost greu să mă obișnuiesc cu cerințele noii poziții în teren. Acopăr postul din experiență, din ce am învățat până acum, și este clar că e diferență majoră între Liga 1 și Liga a 3-a. Mai am de gând să joc câțiva ani, nu o să mă opresc. Ar fi un lucru frumos, în ceea ce mă privește, să îmi agăț ghetele-n cui la Unirea Alba Iulia”, a mai spus Bogdan.

*A punctat, după aproape 6 ani!

Din iarna anului 2013, când a plecat de la Unirea Alba Iulia (unde a petrecut perioada 2007-2013), și până la finele anului 2018, s-a aflat în circuitul primei scene, la Concordia Chiajna, Universitatea Craiova sau FC Voluntari. Din păcate, a luat o pauză din cauza problemelor de sănătate, în iarna anului 2019, când era la FC Voluntari, a trecut din nou printr-un moment greu, în afara terenului. Aflat în vacanță, a suferit un accident de mașină și s-a ales cu probleme la coloană.

Problemele medicale pe care le-a avut de-a lungul carierei, i-au stopat ascensiunea. În 2006, după ce tocmai semnase cu CFR Cluj, a suferit o ruptură de ligamente într-un amical cu Sparta Praga. În 2010, când se pregătea să plece de la Unirea la FC Koln, a suferit o ruptură de menisc (în ultima etapă a Diviziei A, la partida Unirea – Pandurii Tg. Jiu 0-1) și a ratat transferul. Atunci se vorbea că oferta nemților era de un milion de euro, fotbalistul ajungând și la naționala Under 23 a României. Bogdan Bucurică a adunat 183 de meciuri în Liga 1 și alte 62 în Liga a 2-a. A jucat la CFR Cluj, Gloria Bistrița, Unirea Alba Iulia, Concordia Chiajna, Universitatea Craiova și FC Voluntari, cât și în Franța, la LB Chateauroux (2004/ 2005).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea