Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Bilanț provizoriu: 8 morți și 67 de răniți, în urma furtunilor violente din țară. Vântul a depășit 100 de km/h

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Furtunile violente au lovit toată zona de vest a țării, provocând 8 morți și peste 60 de răniți, dar și importante pagube materiale.

Toți au fost loviți de copaci, bucăți de construcții sau de panouri publicitare prăbușite. Răniții au fost de asemenea, loviți de copaci smulși de vânt sau de acoperișuri de blocuri.

 Mai multe drumuri sunt închise, 5 trenuri sunt blocate din cauza unui acoperiș prăbușit peste rețeaua de contact din zona Timișoara Nord, iar zeci de localități și cartiere au rămas fără curent electric.

Citiți și Peste 15.000 de gospodării din Alba, fără energie electrică, în urma vijeliei. Șase persoane au ajuns la spital

Circa 30 de mașini cu turiști, blocate în zona Ghețarului Scărișoara din Munții Apuseni, în urma vijeliei

Numărul morţilor în urma furtunii care avut loc în Vestul ţării a ajuns la opt, a confirmat, pentru Agerpres, secretarul de stat în MAI Raed Arafat. „Din păcate, s-a confirmat. Mai sunt doi decedaţi la Bistriţa. Sunt opt decedaţi. Deci cinci la Timişoara, unu la Arad şi doi la Bistriţa”, a spus secretarul de stat.

Vedeți și FOTO-VIDEO: FURTUNA a făcut ravagii în Alba Iulia. Acoperișuri smulse, mașini avariate, țigle căzute de pe biserica romano-catolică și tarabe ale comercianților din Cetate distruse de vântul puternic

Premierul Mihai Tudose a declarat, la Antena 3, că s-a constituit celulă de criză la nivelul Ministerului de Interne, toată lumea fiind ”în alertă”, atâţ pentru a acorda ajutor persoanelor rănite, cât şi pentru a înlătura efectele furtunilor. Premierul a precizat că valoarea pabubelor va fi însemnată, anunţând că există bani în buget pentru calamităţi, comunităţile afectete urmând a fi ajutate.

Președintele Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiilor îndoliate și multă sănătate tuturor celor care au fost răniți în furtuna care a avut loc în această după amiază în vestul țării.

„Sunt profund marcat de evenimentele dramatice care au avut loc în cursul acestei zile în vestul țării, unde, în urma unor furtuni puternice, mai multe persoane și-au pierdut viața, alte zeci au fost rănite și s-au înregistrat daune materiale semnificative. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate și multă sănătate tuturor celor care au fost răniți în aceste tragice circumstanțe. Autoritățile au obligația să ia toate măsurile necesare pentru a gestiona cât mai eficient această situație de criză”, afirmă președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj postat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea