Rămâi conectat

Actualitate

Peste 15.000 de gospodării din Alba, fără energie electrică, în urma vijeliei. Șase persoane au ajuns la spital

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 15.000 de gospodării din nouă localități ale județului Alba au rămas, duminică seara, fără energie electrică, după ce copaci sau bucăți de țigle au căzut pe liniile de tensiune și le-au deteriorat sau rupt. De asemenea, șase persoane au ajuns la spital.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, 15.162 de gospodării din Alba Iulia, Lupșa, Roșia Montană, Abrud, Cugir, Scărișoara, Șugag, Ighiu și Horea au rămas fără energie electrică.

Din primele date, se pare că bucăți de acoperiș sau copacii doborâți de vânt au atins liniile de tensiune. Mai multe echipaje ale distribuitorului sunt pe teren pentru a remedia defecțiunile.

De asemenea, șase persoane au fost rănite și au ajuns la spital după ce au fost lovite de bucăți de acoperiș sau alte obiecte contondente luate de vânt.

”Cele șase victime, toate adulte, sunt stabile hemodinamic”, potrivit ISU Alba.

Peste 50 de copaci au fost doborâți, în Alba, de vântul puternic, mai multe drumuri fiind blocate, cu preponderență în zona Munților Apuseni.

La ora transmiterii acestei știri, serviciile voluntare pentru situații de urgență intervin pentru deblocarea drumurilor.

UPDATE: La ora 21.30, erau 11 229  de abonați fără energie electrică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea