Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: FURTUNA a făcut ravagii în Alba Iulia. Acoperișuri smulse, mașini avariate, țigle căzute de pe biserica romano-catolică și tarabe ale comercianților din Cetate distruse de vântul puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Furtuna violentă, de duminică după-amiaza, a făcut ravagii în Alba Iulia.

Vântul puternic a smuls acoperișuri în mai multe zone ale orașului, avariind mașinile parcate.

De asemenea, în Cetatea Alba Carolina, un cetățean a filmat momentul în care țiglele cădeau de pe Catedrala Romano-Catolică.

Tot în Cetate, comercianții luați prin surprindere s-au ales cu marfa de pe tarabă împrăștiată.

Imagini ”apocaliptice” au fost primite de pe strada Ansberg, unde un acoperiș a căzut de pe un bloc pe mașinile aflate în zonă.

Astfel de incidente au fost semnalate și pe Bulevardul Revoluției, unde o bucată de acoperiș s-a prăbușit pe carosabil și peste autotursime, dar și în curtea STP din Alba Iulia, unde vijelia a smuls un acoperiș de pe clădire. De asemenea, a fost decopertat acoperișul unui bloc în Ampoi 3, pe  Str. Arieşului.

Potrivit ISU Alba, în urma vântului puternic în județul Alba au fost afectate cel puțin 8 acoperișuri de bloc, foarte mulți copaci (aproximativ 50) au căzut pe diferite drumuri îngreunând circulația, iar mai multe autoturisme au fost avariate. Deocamdată nu au fost înregistrate victime.

IPJ Alba a transmis că pe  DN1R , între localitățile Horea și Albac și DN 75 între Gârda și Arieșeni, traficul a fost blocat, timp de peste două ore, din cauza unor copaci căzuți în urma furtunii.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a postat pe Facebook următorul mesaj:

”Nicio persoană din județul Alba nu a fost rănită grav, duminică, în urma vijeliei, însă mai mulți pacienți s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Alba Iulia cu atacuri de panică sau răni ușoare: julituri, mici echimoze.

Personalul medical al UPU Alba Iulia, condus de medicul Aurel Crișan, este în gardă și pregătit să primească pacienți în cazul în care apar evenimente neplăcute, iar alături de prefectul județului Alba, Dănuț Emil-Hălălai, vom efectua, luni, un raport cu privire la incidentele petrecute astăzi.

Direcția de Sănătate Publică Alba veghează la respectarea dreptului la sănătate și asigură cetățenii de toată solicitudinea în cazul în care există solicitări de competența noastră”, a scris  Alexandru Sinea.

Articol în curs de actualizare.

Reamintim că județul Alba se află sub avertizare de cod portocaliu de furtună, până la ora 21.00.

UPDATE: Potrivit ISU Alba, la ora 21.30, în județ  se mai intervenea la 4 acoperișuri de bloc afectate de furtună. De asemenea, la aceeași oră mai erau 11. 229 de abonați fără energie electrică, iar în comuna Bistra, pe un drum forestier, mai erau două mașini blocate de copacii căzuți.

Citiți și  Peste 15.000 de gospodării din Alba, fără energie electrică, în urma vijeliei. Șase persoane au ajuns la spital

FOTO: Furtuna violentă, de duminică după-amiaza, s-a soldat și la Cugir cu consecințe notabile. Festivalul ”Toamna Cugireană”, întrerupt două ore

Circa 30 de mașini cu turiști, blocate în zona Ghețarului Scărișoara din Munții Apuseni, în urma vijeliei

Mai jos,  imagini cu pagubele înregistrate după furtună.

[nggallery id=4563]

[nggallery id=4566]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea