Bilanț 2015 Poliția rutieră Alba : 6 permise reținute zilnic . În ciuda acțiunilor preventive, mai multe accidente mortale

Paul Voicu - Primar 2020

Pe parcursul anului 2015, la nivelul judeţului Alba, au fost organizate acţiuni punctuale privind principalele cauze generatoare de accidente grave de circulaţie, respectiv combaterea încălcării regimului legal de viteză, indisciplina pietonală, neacordarea priorităţii pietonilor  şi depăşirea neregulamentară.        

trafic-blocat-intre-mogosoaia-si-chitila-un-motociclist-a-murit-dupa-ce-a-intrat-intr-o-masina-18451955Potrivit IPJ Alba, “prin acţiunile organizate şi desfăşurate de către efectivele de poliţie rutieră, cât şi prin activităţile zilnice de constatare şi sancţionare a abaterilor la regulile de circulaţie, în perioada analizată s-a înregistrat reducerea numărului accidentelor grave de circulație (-2), a persoanelor rănite grav (-12), a persoanelor rănite ușor (-16) dar s-a înregistrat o creștere a numărului persoanelor decedate (+11).

ELIT

CITEȘTE ȘI: Poliția Rutieră Alba nu iartă nimic! 36 de permise reținute și amenzi de aproape 40.000 de lei aplicate într-o singură zi

 

Mihail David - 2020

În mediul urban s-au produs 65 accidente grave de circulaţie soldate cu decesul a 9 persoane, rănirea gravă a 61 persoane şi rănirea uşoară a 21 persoane.

Principalele 4 cauze ale producerii accidentelor grave de circulaţie au fost viteza neadaptată la condiţiile de drum, neacordarea de prioritate vehiculelor, depăşirea  neregulamentară şi neacordarea de prioritate vehiculelor.

S-au aplicat 48.565 contravenţii, iar pentru nerespectarea regimului legal de viteză au fost aplicate 21.848 contravenţii, din care 127 cu viteza de peste 50 km/h.

Au fost reţinute în vederea suspendării sau anulării 2.261 permise de conducere şi au fost retrase 1.414 certificate de înmatriculare.

 

CITEȘTE ȘI: Poliția rutieră Alba, mină de aur pentru bugetele locale. Amenzi de peste 240.000 de lei, săptămânal

Efectivele de poliţie rutieră au ridicat în vederea confiscării material lemnos, fier, cupru, ţigări şi alte bunuri, în valoare totală de  52.831 lei.” (BT)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...