Rămâi conectat

Politică Administrație

Bază sportivă multifuncţională, bază Salvamont şi heliport la Poarta Raiului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Consiliul Judeţean Alba intenţionează să amenajeze în zona turistică Poarta Raiului din Munţii Sebeşului o bază Salvamont, o bază sportivă multifuncţională şi un heliport. Proiectantul, S.C. Capitel Proiect SRL Alba Iulia, a estimat că în total ar fi nevoie de circa 600.000 de euro pentru realizarea celor două obiective. Aleşii judeţeni au aprobat în şedinţa Consiliului Judeţean Alba de joi studiile de fezabilitate, urmând ca autorităţile judeţene să identifice sursele locale şi naţionale de finanţare. Baza sportivă Salvamont va fi amplasată în comuna Şugag, sat Tău – Bistra, în zona montană înaltă iar costurile construirii se ridică la 425.000 euro. „Amplasarea unei baze Salvamont în zona Poarta Raiului este necesară deoarece obiectul activităţii acestui serviciu este munca de prevenire a accidentelor turistice, salvarea accidentaţilor în munţi, acordarea de asistenţă sanitară şi salvamont în caz de necesitate, refacerea marcajelor şi traseelor turistice şi întreţinerea refugiilor alpine”, se arată în raportul de specialitate al proiectului. Clădirea Salvamont va fi realizată din lemn în stil tradiţional, după tipul gospodăriilor cu ocol întărit, specifice zonei de munte. Clădirea va fi realizată din bârne din lemn pe fundaţii din beton, cu soclu din piatră, planşee şi şarpantă din lemn şi învelitoare din şindrilă de lemn.
Baza sportivă propusă a fi amenajată pe o suprafaţă de 2586 mp va fi compusă dintr-un teren mixt de mini fotbal, baschet, tenis şi handbal şi o clădire pentru vestiare. De asemenea se propune realizarea unui patinoar natural. Valoarea investiţiei este de 1.114.000 lei, echivalentul a 260.859 euro.
„Deocamdată suntem în faza de aprobare a documentaţiilor, urmează să identificăm sursele de finanţare de la bugetul local şi naţional şi apoi vom trece la licitaţie. Abia după aceea vom putea spune exact care sunt costurile de execuţie”, a precizat Dan Popescu, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul CJ Alba.
Reprezentanţii PNL din CJ Alba s-au abţinut de la a aproba cele două studii de fezabilitate pe motiv că sumele propuse de proiectant sunt mult prea mari pentru obiectivele propuse.

    Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor Comuna Daia Română va implementa un sistem de supraveghere video în scopul creșterii siguranței și prevenirii criminalității. În acest scop, administrația locală a inițiat demersuri pentru identificarea unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea