Rămâi conectat

Sport

Baschet feminin: CSU Alba Iulia a învins fără emoţii pe CSM Satu Mare

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia - Sepsi Sf. Gheorghe29Victorie internă fără probleme pentru CSU Alba Iulia în etapa a XXIII-a a Ligii Naționale la Baschet feminin. Echipa universitară a trecut sâmbătă după-masă pe propriul teren de CSM Satu Mare, scor 78-39 (26-12, 19-14, 20-6, 13-7), în urma unei partide pe care au controlat-o clar, câștigând toate cele patru sferturi și demonstrând că au reușit să depășească rapid momentul nefast din urmă cu trei zile, când au pierdut tot în Sala de Sport a Universității cu Sepsi Sf. Gheorghe.
Disputa a fost una fără istoric și a debutat cu universitarele la cârma jocului încă din primul minut, acestea luând rapid avans pe tabelă și nepierzând niciun moment meciul din mână. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 26-12 pentru trupa lui Popov, iar la pauza mare diferența între cele două combatante a fost de 19 puncte. La revenirea de la vestiare, tehnicianul sârb și-a permis chiar să introducă în teren toate jucătoarele din lot , dar cu toate acestea avantajul gazdelor nu a făcut decât să crească. Cel mai dur sfert pentru sătmărence a fost cel de-al treilea, în care s-au izbit puternic de apărarea bine pusă la punct de antrenorul de la CSU și au reușit să înscrie doar 6 puncte. Aproape la fel de nefastă a fost și ultima parte, când însă s-a marcat puțin de ambele părți, iar în final echipa din Alba Iulia s-a impus cu un număr dublu de puncte reușite față de adversare, scor 78-39.
A fost cel de-al patrulea succes al echipei universitare în fața sătmărencelor din acest sezon, după ce CSU s-a impus atât în partida tur, dar și în ambele manșe din sferturile de finală ale Cupei României. Totuși, CSM-ul râmâne în față în întâlnirile directe, scorul la acest capitol fiind de 13-10 pentru trupa din Satu Mare.
În urma acestei confruntări, CSU ajunge la cea de-a 17-a victorie în Liga Națională și urcă pe poziția a treia provizorie în clasament, în timp ce formația sătmăreană înregistrează cel de-al 14-lea eșec intern și rămâne pe locul 8 în campionat cu 9 partide câștigate.
Următorul meci pentru universitare va avea loc peste o săptămână, sâmbătă, 14 februarie 2014, în capitală, unde va întâlni ”lanterna roșie”, Rapid București.

Statistică CSU Alba Iulia: Jessica Kuster – 23 de puncte, 16 recuperări și 5 pase decisive (double-double și indice de eficiență – 38), Alexandra Uiuiu – 11 puncte, o recuperare și 5 pase decisive, L’Oreal Price – 9 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, Elisabeth Pavel – 9 puncte și 4 recuperări, Milica Deura – 8 puncte, 4 recuperări și 7 pase decisive, Wumi Agunbiade – 5 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, Larisa Toma – 4 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, Mihaela Gherman – 3 puncte, o recuperare și 2 pase decisive, Marta Fodor – 2 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive, Valencia McFarland – 2 puncte, o recuperare și 2 pase decisive și Dora Ardelean – 2 puncte și 4 recuperări.

Declarație Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: Am jucat la doar trei zile după un eșec dificil de acceptat, mai ales prin maniera în care a fost înregistrat, iar fetele au fost încă puțin afectate, dar încercăm să trecem peste. De asemenea, s-a acumulat și o oboseală normală după atâtea meciuri tari, iar lucrurile acestea s-au văzut puțin în joc. Nu au existat însă probleme, deoarece am întâlnit un adversar mult sub nivelul nostru, iar acest joc ne-a folosit mai mult ca antrenament. Am reușit chiar să odihnim unele jucătoare, să le permitem să se recupereze, dar fetele au jucat bine, au respectat întocmai ceea ce le-am spus ieri la antrenamente și am câștigat fără probleme. Am decis să acordăm sportivelor 2 zile libere, pentru ca apoi să începem să ne pregătim normal pentru viitoarele partide importante pe care le vom avea în cele 3 competiții în care suntem angrenați. CSU Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea