// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Bărbat din Șona condamnat la 17 ani de închisoare pentru uciderea unui cioban la Bălcaciu

Bărbat din Șona condamnat la 17 ani de închisoare pentru uciderea unui cioban la Bălcaciu.

Un tânăr în vârstă de 30 de ani, din Șona, a fost condamnat la pedeapsa de 17 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de omor. Iacob Florin este acuzat că a bătut un alt bărbat care a decedat în urma loviturilor primite. Decizia a fost pronunțată luni, 4 decembrie 2017, la Tribunalul Alba și poate fi contestată la Curtea de Apel.

Agresiunea a avut loc în 9 iunie 2017 pe o păşune din zona satului Bălcaciu, comuna Jidvei. Victima avea 48 de ani, domicilia în judeţul Mureş, dar locuia în satul din Alba, într-un container, fiind cioban la o turmă de oi. ”Pe fondul consumului excesiv de alcool şi în scopul restituirii unei pretinse datorii de 100 lei, inculpatul Iacob Florin s-a deplasat pe o păşune situată pe raza administrativă a comunei Jidvei, unde se afla un container folosit cu destinaţie de locuinţă de către victima B. I., împrejurare în care a pătruns fără drept în acest adăpost, pe uşa de acces, care era deschisă, şi a solicitat victimei remiterea sumei de 100 de lei.

Citește și:  Crima de la Bălcaciu: Tânăr în vârstă de 30 de ani trimis în judecată pentru omor calificat şi tâlhărie calificată

În momentul în care victima i-a răspuns că nu are de unde să îi dea banii, a început să o lovească în mod repetat şi cu intensitate, cu pumnii în zona feţei, până când victima a căzut pe podeaua containerului, apoi a târât-o afară continuând să o lovească cu pumnii, exercitând totodată şi o comprimare asupra gâtului.

Victimei i s-au pricinuit leziuni care au avut legătură de cauzalitate directă necondiţionată cu decesul”, se afirmă în rechizitoriul Parchetului. Ulterior, inculpatul a luat din acel container mai multe bunuri aparţinând victimei (un aragaz cu butelie), în scopul însuşirii pe nedrept. Agresorul a fost identificat repede, iar a doua zi, în 10 iunie, a fost reţinut şi arestat preventiv. Instanța l-a condamnat la 16 ani de închisoare pentru omor și la 3 ani pentru furt calificat.

Prin contopire a rezultat pedeapsa finală de 17 ani de închisoare. Instanța a refuzat să acorde despăgubiri civile solicitate de fratele victimei, care nu a putut convinge judecătorul că ținea legătura cu victima și avea grijă de ea.

Inculpatul trebuie, în schimb, să plătească cheltuieli judiciare în valoare de 2.680 de lei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419