Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Crima de la Bălcaciu: Tânăr în vârstă de 30 de ani trimis în judecată pentru omor calificat şi tâlhărie calificată

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tânăr în vârstă de 30 de ani a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru omor calificat și tâlhărie calificată. Iacob Florin este acuzat că a bătut un alt bărbat care a decedat în urma loviturilor primite.

Agresiunea a avut loc în 9 iunie 2017 pe o pășune din zona satului Bălcaciu. Victima avea 48 de ani și domicilia în județul Mureș.

”Pe fondul consumului excesiv de alcool și în scopul restituirii unei pretinse datorii de 100 lei, inculpatul Iacob Florin s-a deplasat pe o pășune situată pe raza administrativă a comunei Jidvei unde se afla un container folosit cu destinație de locuință de către victima B. I., împrejurare în care a pătruns fără drept în acest adăpost, pe ușa de acces, care era deschisă, și a solicitat victimei remiterea sumei de 100 de lei. În momentul în care victima i-a răspuns că nu are de unde să îi dea banii, a început să o lovească în mod repetat și cu intensitate, cu pumnii în zona feței, până când victima a căzut pe podeaua containerului, apoi a târât-o afară continuând să o lovească cu pumnii, exercitând totodată și o comprimare asupra gâtului. Victimei i s-au pricinuit leziuni care au avut legătură de cauzalitate directă necondiționată cu decesul”, se afirmă în rechizitoriul Parchetului.

Ulterior, inculpatul a luat din acel container mai multe bunuri aparținând victimei (un aragaz cu butelie), în scopul însușirii pe nedrept. Agresorul a fost identificat repede, iar a doua zi, în 10 iunie, a fost reținut și arestat preventiv. Bărbatul riscă, dacă este găsit vinovat, până la 25 de ani de închisoare.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul de Investigații Criminale și Secției 6 de Poliție Rurală Jidvei. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în 3 iulie 2017.

Având în vedere gravitatea faptelor, Iacob Florin va fi judecat până la finalizarea procesului în arest preventiv. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea