Crima de la Bălcaciu: Tânăr în vârstă de 30 de ani trimis în judecată pentru omor calificat şi tâlhărie calificată

Un tânăr în vârstă de 30 de ani a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru omor calificat și tâlhărie calificată. Iacob Florin este acuzat că a bătut un alt bărbat care a decedat în urma loviturilor primite.

Agresiunea a avut loc în 9 iunie 2017 pe o pășune din zona satului Bălcaciu. Victima avea 48 de ani și domicilia în județul Mureș.

ELIT

”Pe fondul consumului excesiv de alcool și în scopul restituirii unei pretinse datorii de 100 lei, inculpatul Iacob Florin s-a deplasat pe o pășune situată pe raza administrativă a comunei Jidvei unde se afla un container folosit cu destinație de locuință de către victima B. I., împrejurare în care a pătruns fără drept în acest adăpost, pe ușa de acces, care era deschisă, și a solicitat victimei remiterea sumei de 100 de lei. În momentul în care victima i-a răspuns că nu are de unde să îi dea banii, a început să o lovească în mod repetat și cu intensitate, cu pumnii în zona feței, până când victima a căzut pe podeaua containerului, apoi a târât-o afară continuând să o lovească cu pumnii, exercitând totodată și o comprimare asupra gâtului. Victimei i s-au pricinuit leziuni care au avut legătură de cauzalitate directă necondiționată cu decesul”, se afirmă în rechizitoriul Parchetului.

Ulterior, inculpatul a luat din acel container mai multe bunuri aparținând victimei (un aragaz cu butelie), în scopul însușirii pe nedrept. Agresorul a fost identificat repede, iar a doua zi, în 10 iunie, a fost reținut și arestat preventiv. Bărbatul riscă, dacă este găsit vinovat, până la 25 de ani de închisoare.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul de Investigații Criminale și Secției 6 de Poliție Rurală Jidvei. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba în 3 iulie 2017.

Având în vedere gravitatea faptelor, Iacob Florin va fi judecat până la finalizarea procesului în arest preventiv. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...