Rămâi conectat

Curier Județean

Bărbat din Sântimbru, cu două dosare penale în aceeași zi – A încălcat ordinul de restricție impus după ce și-a agresat soția

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de un bărbat care şi-a agresat soţia, acesta fiind obligat să părăsească locuinţa. După câteva ore bărbatul a fost depistat, în flagrant delict, în timp ce încălca ordinul de protecţie. Faţă de acesta a fost întocmit un nou dosar penal.

La data de 18 februarie 2019, în jurul orei 15.30, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos au fost sesizaţi de către o femeie din comuna Sântimbru, cu privire la faptul că, pe fondul consumului de alcool, soţul său a agresat-o, iar ea a fost nevoită să-şi părăsească locuinţa.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au întocmit, faţă de bărbat, un dosar penal pentru violenţă în familie şi au emis un ordin de protecţie provizoriu, potrivit căruia bărbatul era obligat să părăsească locuinţa comună şi să nu se apropie la o distanţă mai mică de 50 de metri de soţia sa, membrii familiei sale şi de locuinţă.

Ulterior, în jurul orei 21.30, bărbatul s-a întors la locuinţa comună, iar poliţiştii au constatat încălcarea ordinului provizoriu de protecţie, pe numele său fiind întocmit un nou dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de “încălcarea masurilor prevăzute în ordinul de protecţie provizoriu”, faptă prevăzută de art. 32 alin.2 din Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, modificată.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte:

Obligaţiile şi interdicţiile dispuse de poliţist împotriva agresorilor, prin ordinele de protecţie provizorii, devin obligatorii imediat după emiterea acestora, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen.

Cu ocazia evacuării temporare din locuinţă, agresorului i se oferă timpul strict necesar pentru ca acesta să îşi poată lua asupra sa documentele de identitate, bani, medicamentele sau alte bunuri personale de strictă necesitate.

Nerespectarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu constituie infracțiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an, în conformitate cu prevederile art. 32 din Legea 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, cu modificările ulterioare. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea