Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Bărbat din Mediaș prins în flagrant în timp ce oferea mită unui polițist din Teiuș

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Adrian B. de 35 ani, din oraşul Mediaş a fost prins, vineri, în flagrant în timp ce oferea bani unui poliţist din Teiuş, aflat în executarea serviciului de supraveghere şi control al traficului rutier, pentru a-l determina să nu aplice sancţiunile prevăzute de lege.

În fapt, la data de 11.07.2014, la nivelul Poliţiei oraşului Teiuş a fost organizată o acţiune pe linia poliţiei rutiere având ca scop creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la trafic prin prevenirea şi combaterea încălcării normelor legale care reglementează regimul de viteză şi efectuarea manevrei de depăşire, principale cauze ale accidentelor rutiere grave, soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale însemnate.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astfel, în jurul orei 11.00 poliţiştii rutieri acţionau cu aparatul radar pe DN 14B pe un sector de drum unde efectuarea manevrei de depăşire era interzisă, restricţie semnalizată corespunzător prin indicator şi marcaj rutier. La ora 11.30, Adrian B., în timp ce conducea un autoturism, nu respectă regulile de circulaţie şi efectuează manevra de depăşire pe sectorul de drum cu restricţie, fapt pentru care poliţiştii au procedat la oprirea acestuia în vederea luării măsurilor legale care se impuneau.

La solicitarea documentelor, conducătorul auto a încercat să-i ofere poliţistului o sumă de bani pentru a-l determina să nu-l sancţioneze şi să nu-i reţină permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Despre această încercare de mituire au fost sesizaţi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba care au procedat la delegarea ofiţerilor din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Alba pentru realizarea prinderii in flagrant si efectuarea altor acte de urmărire penală”, precizează reprezentantul IPJ Alba.

În jurul orei 13,30 Adrian B. a fost prins în flagrant în timp ce oferea poliţistului suma de 150 lei pentru a nu-și îndeplini atribuţiile de serviciu și a nu lua măsurile legale împotriva sa.

În cauză procurorii Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a dispus începerea urmăririi penale fata de Adrian B. pentru săvârşirea infracţiunii de ”dare de mită” pedepsită de art. 290 alin. 1 Cod Penal, cercetările fiind continuate cu suspectul în stare de libertate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea