Rămâi conectat

Sport

Barajul de promovare în Liga a 3-a cu Viitorul Caransebeş, momentul adevărului pentru Şurianu Sebeş, campioana judeţului Alba! Meciul tur se joacă mâine, în deplasare, de la ora 18.00

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După 5 promovări consecutive, Alba aşteaptă ca şi Şurianu Sebeş să continue pe aceeaşi linie şi să acceadă în Liga a 3-a. Trupa din „Arini” trebuie să-şi atingă obiectivul, pentru a avea stagiunea perfectă, dominaţia autoritară a Ligii a IV-a din judeţ însemnând realizarea eventului.

Barajul de promovare cu Viitorul Caransebeş va debuta sâmbătă, 17 iunie, la ora 18.00, în deplasare, returul fiind prevăzut în „Arini”, peste o săptămână. Gugulanii mizează la întâlnirea tur pe o asistenţă numeroasă, tribunele stadionului „Municipal” din Parcul Teiuş având o capacitate de 1500 de locuri, intrarea fiind liberă dar şi pe aportul din teren oferit de Dan Alexa, experimentatul jucător ce revine acasă, în oraşul natal, actualmente fiind antrenor la prim-divizionara Concordia Chiajna. Cu siguranţă Şurianu Sebeş se află în faţa celor mai importante jocuri din existenţa de 3 ani, „dubla” de promovare însemnând practic concretizarea, sau nu, a unui an de muncă. Din păcate, problemele financiare ale ultimelor luni au afectat atmosfera în sânul echipei din „Arini”, jucătorii aşteptând să fie lămurită chestiunea restanţelor, în aceste săptămâni decisive.

*Oancea: “Cele mai importante jocuri ale carierei”

Fotbalistic vorbind, Sebeşul vrea să revină după 7 ani pe a treia scenă a fotbalului autohton, dar pentru atingerea dezideratului trebuie să depăşească „furcile caudine” ale duelului cu Viitorul Caransebeş, o misiune dificilă, oponenii având în efectiv jucători experimentaţi, ce au trecut prin Liga a 2-a, de genul Bona sau golgheterul Suru. “În asemenea dispute, diferenţa se va face la capacitatea de mobilizare şi atitudine. Vrem să ducem Sebeşul în Liga a 3-a, oraşul merită o echipă la un nivel superior. Fără îndoială că vor fi cele mai importante jocuri ale carierei, întâlniri de «totul sau nimic», în care trebuie să culegi roadele muncii dintr-un an întreg”, a menţionat antrenorul Doru Oancea, aflat în faţa unei premiere. “Principalul” Sebeşului are întregul lot la dispoziţie, inclusiv N. Găldean, revenit în ţară, după ce a muncit în străinătate. “I-am studiat pe adversari, au şi puncte slabe, le cunoaştem, dar şi jucători interesanţi din punct de vedere individual, începând din linia de mijloc. Vrem să înscriem la Caransebeş, însă în acelaşi timp vom fi prudenţi, conştienţi de ce ne aşteaptă în această deplasare, cu presiunea publicului. Prezenţa lui Dan Alexa reprezintă o armă cu două tăişuri, poate aduce o motivaţie suplimentară, sau, din contră, o inhibare pentru coechipierii săi”, a mai spus Doru Oancea.

*100 de suporteri fac deplasarea

Şurianu se va deplasa în judeţul Caraş-Severin de astăzi, Vali Drăgan şi compania urmând să fie susţinuţi de aproximativ 100 de suporteri. În cazul obţinerii promovării, echipierii formaţiei din Sebeş vor fi recompensaţi cu o primă cifrată la 500 de lei. În lotul reprezentantei judeţului Alba, 9 fotbalişti au mai luat parte la asemenea baraje sau au evoluat în eşaloanele superioare, după cum urmează: Bănică, Stănilă, Şt. Radu, Cotoară, Bălaş, M. Neagu, P. Muntean, Val. Drăgan şi Osogo.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea