Rămâi conectat

Sport

Avântul Reghin – CS Ocna Mureș 1-2 (0-0), în prima etapă din play-out! „Soda dragă”, victorie după 196 de zile

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În prima rundă din play-out-ul Ligii 3, în “orașul viorilor”, Avântul Reghin a pierdut cu CS Ocna Mureș, scor 1-2 (0-0), un succes imens pentru ultima clasată din Seria 9.

Ocnamureșenii au reușit minunea, au reușit să învingă la Reghin, trei puncte uriașe pentru „lanterna roșie”, care nu câștigase de mai bine de jumătate de an! După o primă repriză albă, în care vizitatorii au revendicat neacordarea unui penalty la Căt. Creț (ulterior și reghinenii au solicitat o lovitură de pedeapsă, pentru henț), la reluare s-a desțelenit tabela. Reghinenii au punctat primii (Bujor, 72), dar la câteva minute CS Ocna Mureș a reușit egalarea prin Socaci (79, voleu din centrarea antrenorului D. Roman), pentru ca în secvențele de final (90+2) să dea lovitura printr-o altă rezervă, Al. Țăranu (din apropiere, la un corner, la prima reușită stagională).

*Dan Roman: „Băieții dau dovadă de caracter, în ciuda problemelor”

O victorie foarte importantă, de moral, care sper să ne descătușeze. Băieții au dat dovadă de caracter, în ciuda multor probleme, și merită toate felicitările. Am stat bine în teren, am fost peste adversar, am avut numeroase oportunități. Diferența față de jocurile anterioare a fost dată de faptul că am reușit să marcăm”, a spus Dan Roman, care a rămas singur pe banca tehnică, întrucât Nicolae Suciu, antrenorul cu portarii, a demisionat (i s-a propus lui Marian Guț să fie secund).

Avântul Reghin reprezintă adversarul perfect pentru „Soda dragă”, care a strâns 7 din cele 12 puncte împotriva mureșenilor! Venită după 5 înfrângeri consecutive (3 în primăvară, fără a marca, golaveraj 0-9), cu numai două puncte acumulate în 14 întâlniri (un egal în ultimele 11 jocuri, tocmai la… Reghin) și peste 6 luni și jumătate fără succes pe a treia scenă (196 de zile), gruparea din orașul salin a spart gheața în 2023, cu primele goluri și puncte, în prima din cele 10 finale pentru evitarea retrogradării! De numele oponentului se leagă și ultima victorie: 4-3, în 17 septembrie 2022, etapa a 4-a a sezonului!

În criză de efectiv, antrenorul Dan Roman este titular în distribuția oaspeților, în premieră în această primăvară, iar în calitate de jucător acesta a reușit o centrare la golul egalizator marcat de Socaci, insiprat introdus în teren.

Avântul: Bucin – Telcean, R. Suciu, Al. Roșca, T. Truță/ cpt – Enescu, Chirlejan, Al. Ghiță, M. Pop – Bujor, M. Bucur; rezerve Raica, Cetean, Șerbănați, Șipoș, Marinescu, D. Dan, Panga, S. Bucur, R. Luca. Antrenor Vilmoș Stoica.

CS Ocna Mureș: M. Țăranu – Bucșa, Haiduc (65, Socaci), Potra, R. Burcea – Giurgiu/ cpt, Cimpoieșu (84, Al. Țăranu) – Căt. Creț, G. Goronea (80, Guț), Roman – D. Ghiță; rezerve Stângă, R. Pop, Ad. Coman, B. Burcea. Antrenor Dan Roman.

Arbitri D. Turcanu (Piatra Neamț), Al. Blănariu (Fălticeni), V. Hazi (Fălticeni) Observatori J. Fodor (Odorheiu Secuiesc), Al. Gherghe (Făgăraș)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea