Ziarul Unirea

Avanpremieră albaiuliană pentru „Let`s do it, Romania!”

Cel mai mare proiect de implicare socială din ţară, „Let`s do it, Romania!”, va fi organizat din nou şi în 2011. La fel ca în 2010, Primăria municipiului Alba Iulia este alături de tinerii iniţiatori ai acestui proiect de anvergură naţională, asigurându-i şi în acest an de sprijinul logistic şi uman de care este nevoie.
În 2011, 24 septembrie este ziua în care voluntari din toată ţara dau exemplul celei mai mari implicări civice, participând la ecologizarea zonelor cartate anterior, din fiecare judeţ în parte. La acea dată sunt aşteptaţi să facă parte din echipa naţională de acţiune voluntari din toate mediile sociale (elevi, tineri, oameni din mediul privat sau public, etc.). Pentru pregătirea acestei acţiuni la nivel naţional, ieri, 24 august, a avut loc o acţiune demonstrativă la care au luat parte aproximativ 20 de voluntari şi care şi-au propus să strângă gunoiul menajer dintre Bazinul Olimpic şi Uzina Electrică. Primăria municipiului Alba Iulia a asigurat transportul voluntarilor, prin Societatea de Transport Public Alba, la locaţia stabilită, urmând ca Serviciul de Salubrizare Salprest Alba să ridice deşeurile strânse.
În 2010, la nivel de judeţ au participat 2800 voluntari şi s-au strâns 12.000 de saci de deşeuri, iar la nivel naţional au participat aproximativ 200.000 de voluntari şi s-au adunat 550.000 de pungi de deşeuri. Pentru anul acesta, targhetul este unul mai îndrăzneţ şi anume 500.000 de voluntari sunt aşteptaţi să participe în proiectul „Let`s Do It, Romania!”. Primăria municipiului Alba Iulia va participa şi în acest an cu voluntarii proprii şi cu angajaţii care doresc să ia parte la acest eveniment. Toţi albaiulienii sunt invitaţi să ia parte la această campanie de ecologizare şi responsabilizare totodată. (M.D.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419