Autostrada Sebeș-Turda: Pe lotul 4, apa la toaletă se trage de la şase kilometri distanţă

Autostrada Sebes-Turda: constructorul lotului 4 trage apă pentru o toaletă tocmai de la 6 kilometri distanţă. Constructorul lotului 4 al autostrăzii Sebeş – Turda (A10) va aduce apă la Centrul de Întreţinere şi Coordanare (CIC) tocmai de la Decea, situată la şase kilometri distanţă, pe lotul 3.

„Noi am cerut să aducă din puţuri forate, dar au dat de apă salină. Am fost de acord cu aducţiunea de la şase kilometri. Este o situaţie neprevăzută”, a explicat  Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

ELIT

Astfel, cheltuielile cu această operaţiune urmează să fie decontate de către stat, încadrându-se la categoria de „neprevăzute”, potrivit reprezentantului CNAIR.

Citește și: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2: Tribunalul Alba a dispus înființarea sechestrului asigurator pe conturile constructorilor

De asemenea, pentru recepţia CIC trebuie respectate normele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care prevăd un debit de apă de peste cinci metri cubi pe secundă, astfel încât să se poată acţiona eficient în caz de incendii.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR a precizat că lucrările la CIC nu vor împiedica însă recepţia lotului de autostradă, întrucât nu afectează drumul propriu-zis.

Recepţia lotului 4 al autostrăzii Sebeş – Turda ar putea avea loc în luna martie, dar, şi aşa, nu se va putea circula pe el până când nu va fi deschis şi lotul vecin.

Contractul pentru construirea celor 16 kilometri ai lotului 4 din Autostrada Sebeş – Turda a fost atribuit companiei austriece PORR în aprilie 2014 şi este în valoare de 470 de milioane de lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în mai 2014, iar termenul iniţial de finalizare a acestora era martie 2016.

Sursa: economica.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

dolfi 5 martie 2018 at 21:14

Deci iti faci nevoile in toaleta, te urci in masina, cobori dupa 6 km, tragi apa si apoi urci iar in masina si mergi mai departe

andrei 6 martie 2018 at 9:08

Citeste stirea , nu doar titlul!

LucuC 6 martie 2018 at 8:05

Eu nu mai inteleg nimic. Lotul 3 a fost receptionat si circulatia pe el a fost conditionata de receptionarea lotului 4.
Acum este invers.

carcotas 6 martie 2018 at 12:48

Andrei, pentru majoritatea „a trage apa la toaleta” inseamna… a trage apa la toaleta. Nu zici?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...