Au început lucrările la segmentul de autostradă Vinţu de Jos – Miercurea Sibiului

 

 

ELIT

Toţi românii aşteaptă cu sufletul la gură orice veste despre construcţia unei porţiuni cât de mici de autostradă. Dar cei mai nerăbdători dintre ei sunt, fără urmă de îndoială, locuitorii municipiului Sebeş, localitate care apare în studiile de trafic ale Ministerului Transporturilor drept „Gâtuirea Sebeş”. De ce? Din pricina celor aproximativ 40.000 de autovehicule care străbat zilnic urbea. Ei bine, vestea cea bună a venit: de o săptămână au început lucrările la segmentul de autostradă dintre Vinţu de Jos şi Miercurea Sibiului, parte a tronsonului Orăştie – Sibiu. Cu o lungime de 20 de kilometri, tronsonul respectiv va funcţiona şi ca centură de ocolire a municipiului Sebeş de către cei aflaţi în tranzit, ceea ce va aduce descongestionarea masivă a municipiului, eliminarea blocajelor de trafic şi implicit scurtarea timpului petrecut în trafic de către călători. Deocamdată se lucrează, a declarat deputatul PDL al Colegiului Sebeş-Blaj Clement Negruţ, la descărcarea de sarcină istorică a terenurilor pe care va fi construită autostrada şi din ceea ce s-a făcut până acum (precizăm că arheologii cam bănuiesc pe unde s-ar afla eventualele situri) nu s-au făcut descoperiri importante care să presupună conservarea in situ ceea ce ar duce la noi întârzieri în execuţia efectivă a autostrăzii. Lucrările de descărcare de sarcină istorică sunt executate de arheologii Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia. Pe segmentul de autostradă Vinţu de Jos – Miercurea Sibiului vor exista două noduri; unul în zona dintre Sebeş şi Lancrăm pentru accesul de pe şi pe DN1 şi la Cunţa tot pentru accesul pe DN1. De asemenea, va fi prevăzută şi posibilitatea de a se crea încă un nod pentru „înţeparea” la autostradă a drumului expres Turda – Alba Iulia – Sebeş, un proiect la care nu s-a renunţat, dar a cărui realizare va intra în discuţie după anul 2013, an prevăzut pentru finalizarea autostrăzii.
Luni, constructorul – asocierea dintre Straco şi Studio Corona va solicita eliberarea de către Primăria municipiului Sebeş a certificatului de urbanism pentru organizarea de şantier. Aceasta va fi pe DN 1 între Alba Iulia şi Lancrăm peste drum de Romaqua. De asemenea, se pare că la mijlocul lunii octombrie va avea loc şi o inaugurare oficială a lucrărilor la acest segment, un eveniment la care vor fi prezenţi primul ministru Emil Boc, ministrul Transporturilor – Anca Boagiu, reprezentaţi ai constructorului şi ai consorţiului de consultanţă şi desigur oficialităţile din judeţele Alba şi Sibiu.
În prezent s-a luat legătura cu primăriile comunelor Cut, Şpring şi Câlnic precum şi cu cea a municipiului Sebeş pentru a-i mobiliza pe cetăţenii care au culturi pe terenurile pe care se va construi autostrada să-şi strângă cât mai repede recolta.
Anca DINICĂ

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

Stefan Alexandru 16 septembrie 2011 at 18:22

Negrut un traseist si un mincinos. Nu este gate asa cum a promis sa isi dea demisia!!!!!!

Gabriel 16 septembrie 2011 at 19:22

Sper sa fie ca de povesti santem satui .pe cand se va termina numai dumnezeu stie

Adi Sibiu 17 septembrie 2011 at 12:51

nu mai fiti asa pesimisti…se poate daca avem firme serioase…sibienii treceau prin acelasi calvar ca cei din Sebes..acum au o super centura cu profil de autostrada…deci se poate.

rizea 18 septembrie 2011 at 8:28

Nu de firme serioase ducem lipsa ci de politixieni SERIOSI ! Toti mint frumos, doar, doar ii va mai alege cineva SA MAI STEA LA CALD macar inca un mandat.
Pt cine nu stie, atunci cand primarul Sebesului era in mare pretenie cu Sergiu Sechelariu (PSD, ca acolo era si el), orasul putea avea centura, dar un primar mai agil, adica cel de Sbiu a suflat oportunitatea.
Acum ce mai zici despre seriozitatea cui discuti Adi Minuune de la Sibiu ?

cristi 17 septembrie 2011 at 22:10

vreau sa intreb autorul acestui articol ce urmareste prin publicarea lui? …cum poti sa pui acest titlu cand nu s a infiintat nici un santier in zona ? cum poti sa spui au inceput lucrarile la autostrada in titlu iar in continut sa spui ca defapt se fac descarcari arheologice si pomenesti nume de partide si oameni politici?chiar crezi ca toti sunt prosti? sau iti bati joc de naivitatea oamenilor care patimesc zi de zi pe soselele astea nenorocite pe care cand se repara cate un pod faceti festivale in loc sa fie ceva normal.

Comentariile sunt oprite