Rămâi conectat

Sport

Atletul cugirean Vasile Hârjoc, avansat la gradul de sublocotenent (r) și înobilat cu titlul de Ambasador al sportului românesc, de către Rezerviștii militari din Alba Iulia

Mondoc Adriana

Publicat

în

Atletul cugirean Vasile Hârjoc, avansat la gradul de sublocotenent (r) și înobilat cu titlul de Ambasador al sportului românesc, de către Rezerviștii militari din Alba Iulia

Cu prilejul sărbătoririi zilei de 25 octombrie – Ziua Armatei Române, la hotelul militar din Alba Iulia a avut loc marți, 23 octombrie, adunarea lunară a Filialei „Gemina” Alba, a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere „Al. I. Cuza”.

Printre punctele înscrise pe agenda dezbaterilor s-a aflat și prezentarea de către Gl. Bg. (rt) ing. Ioan Belci, a Ordinului de avansare la gradul de sublocotenent(r) a lui Vasile Hârjoc, unul dintre cunoscuții atleți ai Cugirului, sportiv, care, prin rezultatele sale de-a lungul timpului, a adus faima sportului din județul Alba.

După citirea ordinului de avansare, președintele filialei i-a înmânat sărbătoritului o diplomă de excelență.

Ca o surpriză pentru participanții la adunare, dar mai ales pentru proaspătul sublocotenent(r) Vasile Hârjoc, a fost înmânarea diplomei „Centenarul Marii Uniri”, de către președintele Grupului de Inițiativă „Centenar – Marea Unire – Alba Iulia – 2018” col(r)dr.ing. Constantin Avădanei.

Acesta a trecut în revistă marile performanțe obținute de sportivul Vasile Hârjoc (legitimat la CSO Cugir), la concursurile sportive naționale și internaționale, la probele de alergare, din care cea mai recentă, fiind obținerea unui nou record internațional la proba de Maraton (categoria de vârstă „+65ani”), cu prilejul întrecerilor de la București, din octombrie a.c.

Un alt succes important a fost parcurgerea cu bicicleta a traseului Alba Iulia – București, în mai puțin de 24 ore, cursă denumită „Cursa Centenarului Marii Uniri”, efectuată în ziua de 16 iunie 2018.

La toate aceste întreceri, pe plan național și internațional, Vasile Hârjoc a purtat mesajul de unitate între toți românii, în anul Centenarului Marii Uniri, al Grupului de Inițiativă din Alba Iulia.

Pentru toate aceste merite, Vasile Hârjoc a fost innobilat cu titlul de „Ambasador al sportului românesc și al Grupului de Inițiativă”. Vasile Hârjoc s-a născut la data de 25 februarie 1953, în localitatea Cut – jud. Alba. A făcut studiile profesionale și liceale la Cugir, iar timp de 20 de ani a lucrat ca maistru militar la Societatea Uzina Mecanică Cugir.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea